Annons

Löneförmåner? Hur ser det ut?

Två kompisar till mig, båda anställda i varsin kommun, satt och pratade om förmåner. Ja, det där lilla (eller stora) extra man kan få av sin arbetsgivare, utöver lön. De är båda luttrade kvinnor och satt väl mest och raljerade över det, väl medvetna om att förmånerna de pratade om inte var särskilt storslagna, men ändå. Båda får kaffe av sin arbetsgivare, och en av dem får en fruktkorg levererad till sin arbetsplats en gång i veckan. Samma person får dessutom ett bidrag på ett antal tusenlappar varje år, att använda till friskvård. Kompis nummer 2 får inget sådant, och det är väl så det ser ut. Olika arbetsgivare, även om de är kommunala, gör olika bedömningar. En del ser förmåner som en investering och tycker att det finns pengar till det. Andra tycker inte att man har råd, eller tycker kanske inte av andra skäl att det är rimligt att lägga pengar på det. En klassisker är väl det där med friskvårdspengar, som åtminstone från början var tänkt som ett medel att få fler av de anställda att motionera, men där man i en del kommuner säger att det inte alls leder till att folk motionerar mer, bara till att de som s a s motionerar ändå får ett ekonomiskt bidrag till sina aktiviteter, och där man i andra kommuner säger att det visst bidragit till att fler motionerar. Därefter frågan om friskvården ska ske på arbetstid eller på personalens fritid, det ser också olika ut.

Dagen efter jag lyssnat till mina kompisar, läste jag en artikel, som handlade om löneförmåner av olika slag, och av olika ekonomiskt värde. I artikeln uppmanades läsarna att vara lite uppmärksamma på det där, eftersom en del arbetsgivare fokuserar så mycket på förmånerna att förmånerna till slut påverkar lönesättningen. Man tycker alltså att förmånerna är så generösa att de blir skäl till att lönerna inte behöver vara fullt så generösa. Jag vet inte om den tanken är applicerbar på de allra flesta som arbetar i äldreomsorgen, men det slog mig att jag faktiskt inte vet vilket förmånsspann vi rör oss inom när det gäller kommunala arbetsgivare. Det handlar självfallet om vilka yrkesgrupper man pratar om, även om arbetsgivaren är densamma, för min erfarenhet är att förmånerna är både fler och större ju högre upp i en hierarki man kommer, även en kommunal sådan. Jag känner höga kommunala chefer som har förmånsbilar, men jag känner faktiskt inga undersköterskor som har det.

LÄS MER:  Glad midsommar! (Vart tog Girafferna vägen?)

Men hur ser det ut sedan ute i landet? Vad är det för typ av förmåner ni får, om ni får några? Kaffe, friskvård, sjukvård, frukt och annat? Och hur viktiga tycker ni att förmånerna är? Och varför? Kan ni inte berätta, det vore intressant att veta.

Ha det så gott i höstsolen, vi hörs om en vecka! // Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Löneförmåner? Hur ser det ut?"

  1. En löneförmån grundad på en förväntad merprestation,, var otänkbar förr i tiden. Då lade sig fackföreningen i direkt. Däremot kunde en eller ett par övertidstimmar skrivas ut om någon utförde något utöver sitt ordinarie arbete.

  2. Lill, jag vet att du har arbetat i äldreomsorgen och du vet säkert att vi inte har några förmåner inte ens kaffe. Inte där jag jobbar utan där turas vi om att ta med kaffe till fikat.Vi fick pengar till friskvård för några år sedan men det har politikerna tagit bort för det blir för dyrt.När jag började jobba fick vi julklappar på jul men det har de tagit fort för det blir för dyrt. Det verkar som att allt vi får är för dyrt och det kanske handlar om att de gamla i äldrevården är för dyra.Detta är sorgligt.

  3. Jag är nöjd med vad vi får, OBS INTE LÖNEN. Vi får friskvårdspeng 2000:-, kaffe och frukt och ofta bjuder chefen på något gott till fikat. Vi får julklappar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.