Annons

Liva Energi: mot undernäring, för ökad livskvalitet

-Äldreomsorgsbloggen i samarbete med Liva Energi-  Förra året testade jag en del av äldreomsorgsmaten i min hemkommun. (Se inslag på det på TV 4-nyheterna>>) Just den maten, från just den leverantören, var inte särskilt god. Inte heller var den vacker för ögat eller luktade gott, vilket förvånade mig – för visst måste det gå att göra bra och aptitlig mat även för äldre? Och javisst går det. Jag har nu, tillsammans med en liten testpanel, provätit mat från Liva Energi, en särskild meny speciellt anpassad för äldre. Liva Energi är mat med 30% mer energi än i annan mat. Det betyder att även den som inte äter en hel portion faktiskt får i sig den energi man behöver, och därmed får kraft att orka mer.

Under den kommande tiden ska jag berätta mer om maten från Liva Energi, men vill du veta mer redan nu, föreslår jag att du tittar lite på Liva Energis hemsida. Där finns mer information om maten, serveringstips och andra nyttiga saker. // Lill

PS. Känner du till fler matproducenter som man blir glad av, som erbjuder god och näringsriktig mat till äldre personer? Hör av dig till mig lill@minsektor.se. Goda exempel ska spridas, tycker vi på Äldreomsorgsbloggen.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Liva Energi: mot undernäring, för ökad livskvalitet"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.