Annons

Leda känslomässigt krävande arbete – för dig som är chef inom socialt arbete och omsorg

Att ha ett arbete som är känslomässigt krävande kan vara både meningsfullt och tillfredsställande. Men utan rätt ledarskap riskerar det att skapa stress och upplevelser av otillräcklighet. Resultatet kan bli utbrändhet, sjukskrivning och hög personalomsättning.

Leda känslomässigt krävande arbete – för dig som är chef inom socialt arbete och omsorg beskriver hur man skapar goda förutsättningar för sina medarbetare. Som chef kan man i stor utsträckning bidra till att personalen utvecklas, trivs och stannar kvar. Denna antologi ger både kunskap och verktyg kring hur man kan leda och stärka sina medarbetare, för att på så sätt skapa god kvalitet i verksamheten. Med utgångspunkt i både forskning och konkreta erfarenheter hjälper denna bok dig att hjälpa din personal.

Leda känslomässigt krävande arbete riktar sig till chefer inom socialt arbete och omsorg, eller inom liknande verksamheter. Den passar också utmärkt för kurser och utbildningar, till exempel på socionomprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och chefsutbildningar.

Författarna har lång erfarenhet av arbete på olika nivåer inom socialt arbete och omsorg, eller som handledare och utbildare inom människovårdande yrken. Boken är skriven av Jakob Carlander, Anna Gerge, Lotta Henriksson, Marita Lager, Anette Larsson, Anna-Lena Lindqvist, Cecilia Svensson och Kerstin Wennberg. Redaktör: Merike Hansson.

Pris: 265 kr exkl moms

Beställ med ett mejl till info@minsektor.se. Uppge titel, antal, fakturaadress och leveransadress.

LÄS MER:  En feelgoodbok speciellt till äldre läsare med demens

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Leda känslomässigt krävande arbete – för dig som är chef inom socialt arbete och omsorg"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.