Annons

Late bloomers – fler än någonsin?

Allt oftare hör jag talas om Late bloomers. Ibland är det andra som hänvisar till dem, ibland är det människor som säger att de själva är Late bloomers. Varje gång jag hör det blir jag glad. För det handlar inte enbart om människor som blommar, i andras ögon eller i sina egna, utan det innebär dessutom att vi inte längre tycker att något är för sent, att vi är för gamla, utan att vi ser oss själva som kapabla hela livet. Oberoende av ålder kan vi få tag på oss själva och göra det där vi anat att vi har kapacitet att göra och kanske tillåtit oss själva att drömma om. Oavsett vad det handlar om. Och inte bara ser vi på oss själva med nya ögon, vi ser även på andra på det sättet. Människor omkring oss är föränderliga och blomstrande de också.

Vår syn på ålder och åldrande håller på att förändras. Det är därför vi mer och mer pratar om Late bloomers, tror ni inte det? Eller har uttrycket Late bloomers alltid använts lika ofta som nu? Är det min egen ålder som gör att jag tycker att uttrycket är intressant och lockande, och därför noterar varje gång det används? Precis som att man tycker att ovanligt många är gravida när man själv är gravid, för att man då lägger märke till alla stora magar. Nej, jag tror inte det. Jag tror att något har hänt. Jag tror att det finns fler Late bloomers än någonsin. Vad tror ni? // Lll

LÄS MER:  Lite för bra?

 

Bli den första att lämna en kommenter på "Late bloomers – fler än någonsin?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.