Annons

Läsartips: Förebygga mobbning på arbetsplatser inom vård och omsorg

Hur förebygger man mobbing på arbetsplatser inom vård och omsorg? Margaretha Strandmark, professor i folkhälsovetenskap vid Karlstads universitet, leder ett forskningsprojekt som AFA Försäkring stödjer med 5 000 000 kronor.Forskningsprojektet ska i samverkan med slumpmässigt utvalda arbetsplatser inom vård och omsorg identifiera mobbningsproblem och rutiner för att åt­gärda dessa. Inom projektet ska man utarbeta ett handlingsprogram samt redovisa hur man arbetat med detta på de arbetsplatser som ingår i studien.

I projektet har man intervjuat nyckelpersoner och fokusgrupper. Resultatet från intervjuerna med nyckelpersonerna visade att mobbning är ett dolt problem som erkänns först i trängda, akuta situationer. I fokusgruppsintervjuerna framkom att chefens samarbete med medarbetarna och organisationen är avgörande för att förebygga och stoppa mobbning.

Vid seminariet den 11 feb redogör Margaretha Strandmark för arbetet med forskningsprojektet som beräknas vara klart slutet av år 2013.

Tid: Måndagen den 11 februari kl. 09.00-10.30

Webbsändning

Seminariet kommer att webbsändas på www.afaforsakring.se måndag 11 feb kl.09.00 och kommer även kunna ses i vår kanal på YouTube –www.youtube.com/afaforsakring från och med tisdagen den 12 feb kl.13.00

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Läsartips: Förebygga mobbning på arbetsplatser inom vård och omsorg"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.