Annons

Kortare arbetstid i teori och praktik

”Det är kanon att jobba sex timmar om dagen. Vi får lika mycket gjort som på åtta timmar och vi trivs superbra.” Han som sa så arbetar som bilmekaniker på den stora bilverkstad där jag servar min bil och där jag även köpt min bil. Han sa det inte till direkt till mig utan han pratade med en nyanställd kollega, men eftersom han talade med hög röst och eftersom han och kollegan satt vid bordet intill mitt i bilverkstadens fikahörna, hörde jag allt han sa. Glad och positiv berättade han om fördelarna med sin arbetsplats och sin arbetsgivare, som för ett antal år sedan bestämde sig för att korta arbetstiden för sina medarbetare. Från åtta timmar till sex timmar, med full lön. Man kan tycka vad man vill rent allmänt om sex timmars arbetsdag, men här verkar man ha räknat ekonomiskt på det och när jag tidigare läst om den här specifika bilverkstaden tillika bilaffären så har företaget sagt att de inte förlorat några pengar på att korta arbetstiden. Medarbetarna får nästan lika mycket gjort på sex timmar som på åtta och differensen hämtar man hem genom minskad sjukfrånvaro och större arbetsglädje som gör att folk vill jobba kvar. Jag vet att det finns kommuner som testat att sänka arbetstiden i äldreomsorgen, men att testprojekten avslutats eftersom de inte gått ihop ekonomiskt, vilket åtminstone i teorin låter lite konstigt. Det borde gå ihop genom just minskad sjukfrånvaro och minskad personalomsättning. Dessutom borde det rimligen bli enklare att rekrytera ny personal (rekrytering är en kostnad som ofta underskattas).

LÄS MER:  "Jag jobbar på äldris"

Är det någon av er som varit med och testat sänkt arbetstid? Kan ni berätta varför det inte fungerar i praktiken.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Kortare arbetstid i teori och praktik"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.