Annons

Koll på hur många dagar vikarierna har jobbat?

Hej!
Jag undrar om ni i din kommun har något bra system eller rutin för att hålla reda på hur många dagar varje vikarie har arbetat. Där jag jobbar har vi ganska dålig kontroll och när personer har jobbat tillräckligt många dagar och därför tillsvidareanställs får vi problem, vi får en övertalighet. Det här kan inte vikarierna hjälpa, det är vi som måste ha bättre system. Har någon ett bra tips? mvh, L. Nilsson

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

9 Comments on "Koll på hur många dagar vikarierna har jobbat?"

 1. Jag jobbar som enhetschef i en kommun och där har vi ingen koll över huvud taget. Helt plötsligt kan jag få besked om att 3 personer har blivit tillsvidareanställda retroaktivt. Vi missar sådant här helt och hållet. Om någon har tips vill jag gärna höra och vidarebefordra till min chef.

 2. Anne-Marie, Malmö | 20 oktober, 2008 kl. 14:04 | Svara

  Hej! Komiskt att ni tar upp detta ämne. Jag fick precis idag reda på att vi missat någon som nu blivit anställd och som jag egentligen inte vill anställa…

 3. Har ni så lite koll på hur er personal jobbar, duktig personal ska självklart ha tillsvidareanställning. personal som ni inte vill ha kvar för att dom inte gör ett bra jobb skall väl tidigt försvinna från vården, eller är det så att ni utnyttjar dom för att det inte finns fler som vill jobba.

 4. Susanne Persson | 21 oktober, 2008 kl. 23:59 | Svara

  Hej
  Det är personal avd som ska ha koll på anställdas LAS timmar. De ska skicka ut LAS lista till alla chefer, ex. 1 gång / månad. Beta av Las-listan så ni har så få som möjligt på den. Avsluta personal som inte passar i verksamheten. Innan någon ny blir anställd ska LAS listan först kontrolleras.

 5. Självklart har vi stenkoll på det här! Personalavdelningen registerar LAS-dagar via lönesystemet. De kör ut en LAS-lista varje månad till respektive förvaltning som har en personaladministratör som informerar vidare till alla chefer. Detta gäller Falköpings kommun.

 6. Hej!
  Alla chefer inom äldreomsorgen i Essunga kommun har tillgång till ett program som heter WINLAS. Där kan jag som chef se LAS-dagar, anställningstid mm.
  Kanonbra!

 7. Hej. Jag har jobbat på samma ställe i 3 år & har 371 lasdagar, har jag rätt till förtur & ett långvik då? Sara

 8. Hej!
  Jag jobbar som timvikarier ett äldreboende i en kommun. Jag har ca 660 lasdagar har jag förtur på långvik då? Ulrika

 9. Ni borde skämmas. Det är inte bara anställda ni pratar om, dom är också människor! Vill ni inte ha dom jobba hos er så gör er av med dom då! Så att dom kan få en chans någon annanstans. Utnyttja dom inte in i det sista för att sedan kasta ut dom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.