Annons

Kokt lax med citronsås, potatismos och amerikanska grönsaker

 Hm, jag undrar om jag inte ätit det här tidigare. Jag har ju själv valt alla maträtterna från en meny och antagligen har jag väl lyckats välja den här rätten två gånger. Fast det gör inget för det här smakar bra. Något torr lax och trista grönsaker, men potatismoset är gott och såsen smakar svagt av citron. Smakar gott, men luktar inget (jag börjar bli van vid att skriva precis så).

Lills betyg
Smak: 3
Lukt: 1
Utseende: 2

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Kokt lax med citronsås, potatismos och amerikanska grönsaker"

  1. På det äldreboendet där jag arbetar, får vi maten färdig i plastlådor som sedan levereras till oss. Vi gör potatismos/potatis/ris/pasta själva. Vi brukar koka färdiga grönsaker som på bilden, men också skära färska grönsaker för dem som vill ha det. Ibland på helgerna har det också hänt att vi gjort ”hemlagade” potatisklyftor i ugn, vilket uppskattas mycket av dem äldre. Det går lika snabbt som att göra potatismos. Våra äldre tycker det känns lite festligare att variera på helgerna. Det ska kännas att det är helg tycker jag.

  2. Gisela Svensson | 18 mars, 2009 kl. 21:08 | Svara

    Ser rätt såsigt och kletigt ut..jaa trist helt enkelt. Undrar hur den ser ut om man äter direkt från förpackningen = ännu tristare.

  3. Christian (Hemtjänsten) | 23 mars, 2009 kl. 19:58 | Svara

    Ser väll rätt okej ut…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.