Annons

Kokt höns med ris, curry och morötter

 En kompis till mig som jobbar i hemtjänsten, dock inte i min hemkommun, säger att om jag ska vara trovärdig så ska jag äta min mat direkt ur lådan, inte larva mig med att lägga upp maten på en tallrik. För enligt henne äter de flesta äldre den här typen av mat direkt ur lådan.

Det är möjligt att det är så, man kan fråga sig varför i så fall, de som inte själva klarar att lägga maten på en tallrik borde väl få hjälp av hemtjänsen med det. Själv föredrar jag att äta min mat från en tallrik, men idag gör jag som min kompis som jobbar i hemtjänsten säger.

Tallrik eller inte, dagens lunch var ganska god. Något smaklös, men nu har jag ju lärt mig att det mesta behöver kompletteras med extra kryddor. Hönan med currysåsen såg inte jättelustig ut, men smakade alltså ok. Som vanligt var maten i det närmaste luktlös.

Lill betyg
Smak: 3
Lukt: 1
Utseende: 2

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Kokt höns med ris, curry och morötter"

  1. Christian (Hemtjänsten) | 23 mars, 2009 kl. 19:56 | Svara

    Ser väll ok ut, men inte mer.

  2. Jobbar också i hemtjänsten.Hos oss serveras alla sin mat på tallrik.Så det där med att de flesta äter sin mat direkt ur lådan stämmer inte i vår hemtjänstgrupp iallafall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.