Annons

Kameran kan inte göra allt jobbet

Det är stort fokus på välfärdsteknologi nu och ett av de företag är duktiga på området är Phoniro Systems. Så här säger Johanna Lethin Jacobson, som arbetar på Phoniro Systems.

”Äldreomsorgen behöver teknik för att utvecklas och vi på Phoniro gillar verkligen att få vara en del av den tekniska utvecklingen. Men teknik kan inte ensamt göra jobbet. Ta t ex det här med nattillsyn via kamera, där vi ofta fokuserar mer på kamerans tekniska egenskaper än själva omvårdnadsprocessen. Kameran är ju bara ett verktyg för nattpersonalen, så att de kan erbjuda en trygg nattillsyn för dem som är lättväckta. När vi pratar om nattillsyn borde vi istället prata om hur de utförda besöken hanteras, så att nattpersonalen kan undvika merarbete och dubbelregistrering. Det är Phoniros styrka, tycker jag, att vi vet hur verkligheten ser ut. Vi kan det här med integration till verksamhetssystemen och hur man hanterar underlag för ersättning, avgifter och kvalitetsuppföljning. Varför så stort fokus på själva kameran? Den kan inte göra allt jobbet.”

PS. Johanna Lethin Jacobson möter vi igen de kommande veckorna. Då ska hon , tillsammans med Tony Högnelid, blogga om den fiktiva förvaltningschefen Ann Persson och arbetet med att utveckla äldreomsorgen i en fiktiv kommun. Följ Ann Persson här på bloggen med start vecka 7.

Nattillsyn via kamera  är en av flera lösningar som är samlade i en  och samma it-plattform. Plattformen heter Phoniro Care och den passar för hemtjänsten, särskilda boenden, hemsjukvården och verksamheter för personer med funktionsnedsättning.

Bli den första att lämna en kommenter på "Kameran kan inte göra allt jobbet"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.