Annons

Jobba? Semester? Du bestämmer själv.

Ett stort amerikanskt tv-bolag, som det går väldigt bra för, har bestämt sig för att inte begränsa de anställdas semesterledighet. Som anställd får du helt enkelt ta hur mycket semesterledigt som helst och du får göra det när som helst. Det är upp till var och en. Arbetsgivaren, dvs TV-bolaget, struntar i hur många timmar du arbetar och när du gör det, så länge du levererar tillräckliga resultat. Närvaro på jobbet i sig är alltså inte intressant över huvud taget.

Det ska bli kul att följa vad som händer på tv-bolaget. Jag är inte säker på att fler kommer att vara semesterlediga mer än de hittills varit (en del kommer säkert att vara lediga mindre än tidigare) Sannolikt är också att en del kommer att känna sig stressade av upplägget (livet blir ju lite enklare om någon annan säger till en när man ska gå hem). Men visst låter det intressant. Att gå från arbetstider och närvarokontroll till leverans av resultat, oavsett hur mycket eller lite tid leveransen kräver.

Att kräva resultat och leverans, och inte bry sig om närvaron, det går naturligtvis inte att göra i alla branscher. Det finns yrken där arbetet kräver närvaro. Du kan inte dagsläget inte hjälpa någon att äta eller klä på sig med annat än att du är på plats. Ansvarar du för nattillsynen av äldre människor, behöver du idag visserligen inte vara på plats (utan låta en webbkamera göra jobbet), men du måste trots allt bevaka en bildskärm för att se vad webbkameran spelar in, och då då behöver du vara i tjänst (än så länge, i framtiden kanske inte ens det är nödvändigt). Men bara för att ett upplägg inte fungerar över allt, behöver det inte vara en dålig idé och antagligen finns det arbetsuppgifter även i äldreomsorgen som inte behöver regleras tidsmässigt, även om vi idag inte kan säga vilka de är.

LÄS MER:  Inte en gång till

Jag ska försöka följa vad som händer på det amerikanska tv-bolaget, om de kan få sitt upplägg att fungera eller om det spårar ur och ingen jobbar och alla är på semester. Fast jag tror inte det. För jag tror att de flesta i grunden vill leverera ett bra resultat till sin arbetsgivare. Dessutom, och det är viktigt att påpeka, i USA är det betydligt lättare att säga upp sina anställda än det är i Sverige. Om du blir lite för förtjust i ledighet och missar det där med goda resultat, ja då lär du inte få vara kvar på tv-bolaget. // Lill

Bli den första att lämna en kommenter på "Jobba? Semester? Du bestämmer själv."

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.