Annons

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

5 Comments on "Inkontinens leder ofta till sämre hälsa"

  1. err…visst…psykosomatiska grejer…..löjligt….man skall alltid ta reda p åorsaken inte hävda att det är psykosomatiska besvär. Det har ofta inget samband med inkontinens att göra bara för att de har det också menas inte att de andra har något samband….Det får också sluta upp med att minska med värktabletter för de som behöver det ibland kan det vara okej att minska men oftast inte. Man skall leva besvärs fritt.

  2. när man verkligen levt ett liv så har man förslitningar vilket idag så vitt jag vet ialla fall inte kan botas. Därmed de som väljer att inte utstå sin smärta skall ha tabletter och tillräckligt med det för att slippa det det finns de som hellre utstår sin smärta en att ta en eller flera smärtstillande tabletter men förr eller senare behöver de också ta tabletter. Förslitningar går ej bort och de är inte psykosomatiska dessutom ifall de har haft en eller flera olyckor som inte går och fixa i dagens läge då skall de också ha livstids smärt lindring om de så önskar. Trötthet och sömnsvårigheter kan orsakas också av mycket….till exempel stress att man är fattig och inte kan köpa allt man behöver här i sverige, eller av smärtan eller av andra skäl som kanske är till och med allvarligare än de nämnda. Om man inte får den sjukgymnastik man behöver för att man inte har råd så kan det orsaka stelhet och så vidare vilket gör personen sämre. Till och med lekmän vet det.Lekmän vet också att det finns många många orsaker vissa allvarligare än andra.

  3. i framtiden lär det komma bättre röntgen och bättre metoder och bättre tester som kan faställa saker som inte syns och inte vet om i nuläget. sjukdomar som funnits länge, problem /skador etc med skelettet som inte syns idagens röntgen med mera. Bara för att man inte kan faställa vad det är menas inte att det är psykosomatiska.

  4. trötthet kan tillexempel bero p åallvarlig svår järnbrist anemi läkare anser oftast att det är p ågrund av dålig kost men det är snarare p ågrund av ingen mat eller för lite mat än dålig mat. Det är många äldre och till och med yngre idag som inte har råd med tillräckligt med mat. Allting kostar tyvärr och därmed måste man välja mellan viktiga saker. Många som måste välja vissa vikta saker och vara utan de andra viktiga sakerna. Så är det i sverige i nuläget och har varit det mycket länge. Undrar just hur många som har järnbrist anemi om man bara testar de över 60 år som vill se….tänk om man skulle testa yngre fattiga också. Hmm mycket procent som har järnbrist anemi eller andra allvarliga saker. Vid väldigt svår järnbrist så kan hjärtat försvagas och värre.

  5. smärtan kan också göra så att man antingen sover dåligt eller är vaken hela eller större delen av tiden vilket gör personen trött/tröttare. Som redan sagt det finns många orsaker och ibland är det en sak som gör dem trött eller smärta eller andra sådana saker och ibland är det alla orsaker tillsammans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.