Annons

Hur vill du dokumentera?

Förra veckan var jag på Vitalismässan i Göteborg, och eftersom jag gillar ny teknik och jag gillar äldreomsorg, fanns massor av spännande saker att titta på i montrarna. En del av det som visades används redan idag i äldreomsorgen och annat kommer att göra det i framtiden. Personligen är jag övertygad om att teknik i olika former kommer att vara en viktig del av utvecklingen av äldreomsorgen i framtiden. Teknik kan göra stor skillnad för både enskilda individer och för stora organisationer. Inte minst kan teknik snabba på sådant som måste göras, men som faktiskt kan göras både mer effektivt och med högre kvalitet. Tiden som man sparar kan sedan användas till brukarna och den där guldkanten vi så ofta talar om att vi vill ha.

Ett av företagen jag träffade på mässan var Tieto, ett företag som vi på Äldreomsorgsbloggen samarbetar med. Jag pratade länge med Johanna Lethin Jacobson som är affärsansvarig på Tieto. Hennes utgångspunkt ät att kunder är olika och att kunder därmed har olika behov när det gäller tekniska lösningar. Som exempel nämnde hon dokumentationsverktyg, dvs de verktyg man använder för att dokumentera det man ska om brukarna.

Någon vill dokumentera genom att direkt på fältet lämna en talad rapport som sedan skrivs ned och lagras av en annan person. Någon annan vill dokumentera med hjälp av en särskild penna  som lagrar det man skriver och som sedan skickar över det man skrivit till verksamhetens it-system.  Ytterligare någon vill kanske dokumentera genom att knappa in sina uppgifter i mobiltelefonen. Olika lösningar för olika behov helt enkelt.

Men som Johanna Lethin Jacobson säger, varför ska Tieto uppfinna hjul som redan finns? Så istället för att utveckla egna dokumentationsverktyg samarbetar Tieto med företag som redan utvecklat de där smarta dokumentationslösningarna, och på så sätt kan man erbjuda sina kunder de lösningar kunderna vill ha. //Lill

Läs mer om de dokumentationsmöjligheter som Tieto erbjuder:

Intraphone: En enkel lösning för insatsrapportering, kvalitetssäkring, dokumentation och kommunikation>>

Mobipen: IT-stöd för hemtjänsten>>

Movit (Tietos eget dokumentationsverktyg): Dokumentation direkt i mobiltelefonen>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Hur vill du dokumentera?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.