Annons

Hur ska vi bemöta demenssjuka?

Det är tungt att vårda dementa människor. Det fordrar kraft och uthållighet men kan ändå slita hårt på ens tålamod. Arbetssituationen blir lite lättare med ökade kunskaper om demens. Den här boken ger exempel på hur man bör bemöta en människa som blivit dement. Det handlar om att förstå hur den dementa tänker och vad han känner.

Råd och tips:
Författaren ger exempel på vanliga händelser som kan skapa problem. Han beskriver situationer där ett professionellt bemötande har avgörande betydelse för den goda omvårdnaden. Här finns också lösningar på svåra situationer.

Boken vänder sig till personal inom omsorgen, äldreboenden och demensboende samt medarbetare inom hemtjänst, på servicehus samt personliga assistenter och personal i boendestödsgrupper.

Ola Polmé blev sjuksköterska 1988 och utbildade sig därefter till distriktssköterska inom äldrevården. Han har arbetat fram olika system för att förbättra vardagen för de boende inom demensomvårdnaden. Sedan 2003 är han verksamhetschef och demensutvecklare i Gävle. Ola Polmé är en flitig föreläsare för omvårdnadspersonal, chefer och utvecklingsledare.

Författare:
Ola Polmé
Övrigt:
Format 170×240 mm, 68 sidor. Hårda pärmar.

Pris: 199 kr exkl moms
Beställ med ett mejl till bok@minsektor.se
Uppge titel, antal, leveransadress och faktureringsadress

Har du läst boken? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker om den.

LÄS MER:  Schemaläggning då och nu

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Hur ska vi bemöta demenssjuka?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.