Annons

Hur rekryterar du rätt? 3 snabba frågor till Carin Magnusson

Rätt person med rätt kompetens, det är vad vi vill ha när vi rekryterar nya medarbetare. Men hur gör vi för att lyckas med rekryteringen, för att undvika att resultatet bara blir halvbra eller i värsta fall helfel? Carin Magnusson är rektyreingskonsult och hon vet hur man gör. Den 16 oktober i Stockholm håller hon i en utbildning om rekrytering: Rekrytering – konsten att matcha rätt.  Fast jag passade på att ställa några frågor till henne redan nu. 

Fråga 1: Hur omfattande ska egentligen en kravprofil vara?
Inte för omfattande för då ser man inte skogen för alla träd. Om man vill gå efter konstens alla regler så bör man ha tänkt igenom arbetsuppgifter och ansvarsområden och vilka utmaningar/förändringen verksamheten står inför kommande år och som kan påverka den nya befattningshavaren (kan leda till att man tar med det i kravprofilen). Sedan måste man fundera över vilka utbildnings- och yrkeserfarenhetskrav som ställs (detta pratar jag mer om på utbildningen ) och sist men inte minst: personliga egenskaper, ungefär 5-7 som är riktigt viktiga.

Fråga 2: Du ska under dagen prata om ”osynliga agendor”. Vad menar du med det?
Osynliga agendor är våra värderingar, förutfattade meningar och fördomar som vi kanske inte ens är medvetna om, men som kan styra ”under ytan” och göra att man väljer bort folk av irrationella skäl.

Fråga 3: Vilket är det vanligaste misstaget man gör när man rekryterar och resultatet inte blir sådär jättebra?
Se fråga 2 + att man är så stressad över att snabbt få in en ersättare att man glömmer bort att vara noggrann. Rekrytering är jättesvårt och man kan säkra upp det genom att ha flera metoder (dock alltid minst två: intervju och referenstagning) och låta flera, minst två väl förberedda personer träffa kandidaten.

Läs mer om utbildningen Rekrytering – konsten att matcha rätt…

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Hur rekryterar du rätt? 3 snabba frågor till Carin Magnusson"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.