Annons

Hur gör ni med anställdas idéer?

När Henry Ford, som skapade bilföretaget Ford, började massproducera bilar, hade han inte gått runt och frågat människor vad de ville ha. För som han sa (om det nu inte är en myt):  “If I’d asked people what they wanted, they’d have said a faster horse.” Vad han menade var helt enkelt att vi inte kan vilja något som vi inte kan föreställa oss. Eller tvärt om: Vi vill bara ha det som vi är kapabla att se framför oss. (En annan person som tänkt så är Applegrundaren Steve Jobs. Apples produkter är inte resultatet av  marknadsundersökningar, utan av anställdas idéer.)

Nu vimlar det ju inte av personer som Ford eller Jobs, men jag tänker ändå på dem när jag läser om e-hemtjänst, dvs möjligheten att få stöd och hjälp från hemtjänstpersonal utan att de för den sakens skull behöver vara på plats i mitt hem. Tekniken är inte ny. Bildskärmar av olika slag har funnits länge och kommunicerat utan att träffas, t ex genom att prata i telefon, har vi gjort ännu längre. Det nya är egentligen bara sammanhanget, själva användningsområdet. Och inte minst, att man någonstans vågar testa det nya. Som man nu gör i Västerås.

Annars säger vi oftast att vi ska fråga människor vad de vill ha, och sedan ge dem det. Så blir alla nöjda och glada. Men hur trist är inte det? Vilken utveckling finns i ett sådant synsätt? Hur mycket händer då? Själv vill jag att de som har den där förmågan, att föreställa sig sådant som inte redan finns, att de tänker lite åt mig. Och inte minst inspirerar mig. Det är bra att någon tänker e-hemtjänst, tycker jag, och jag undrar hur mycket andra idéer det finns där ute i Omsorgssverige. Tankar som de flesta av oss inte har tänkt (för vi har tänkt på annat) och som kanske-möjligen-detvetmanaldrig kan leda till något bra. De finns ju därute, de som i huvudet går före. Frågan är bara om vi riggat våra organisationer för att ta hand om dem. Hur gör ni med personalens idéer?  // Lill

LÄS MER:  Kommunikation med anhöriga

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Hur gör ni med anställdas idéer?"

  1. Lena Karlsson | 2 november, 2012 kl. 09:32 | Svara

    Det är helt klart ett steg åt rätt håll. Att kunna erbjuda olika sätt att få tex tillsyn är bra. Det ökar möjligheterna att fler kan få hjälpen på ett sätt som passar den enskildes unika situation och framför allt möjligheten till att kombinera med de mer traditionella sätten. För det är så vi skall använda tekniken, för att förbättra.

  2. Lite på tvären kanske jag är till att börja med: Det där med att man inte vet vad man behöver gäller kanske bilar eller i-pods, men inte mat, kläder, tvätta sig eller sova. Det finns en begränsning i hur annorlunda det kan bli, både till innehållet och hur det ges. Alternativet som provas i Japan och även här är ju robotar. Och hur kul är det? Fast det kan vara väldigt bra för den som helst av allt vill klara sig själv. För den som använder ofärdigheten för att ”stjäla lite umgänge” (förstå mig rätt! Ni som varit vårdbiträden i hemtjänsten vet nog vad jag menar) är robotar bara ett hot.
    Men om vi ska prata om hur våra omsorgsorganisationer (för min del kommuner) tar vara på medarbetare med idéer så är det en öken anser jag. Det finns inga strukturer som ger utrymme eller stöd för idéutveckling, ingen som fångar upp och sätter ideérna i drivhus. Företag som försöker utveckla idéer har svårt att få en partner i ”verkligheten” att testa sig mot. Vi anser nog inte att vi har råd med det tror jag. Fast om man frågar är alla positiva till det, visst ska vi uppmuntra medarbetare med idéer och förslag!
    Kanske är det bättre i större (och rikare?) kommuner än den jag arbetar i, det får man hoppas. Och i vanlig ordning beror klimatet mycket på ledningens inställning. Jag skulle vilja se ett ekonomiskt stödsystem (en fond!) som är lättillgänglig, öppen för kommuner att söka i och som ger stöd som kan användas för att ”koppla loss” folk som har en idé eller en produkt man vill utveckla. Idag är det ofta svårt att komma åt sådana medel utan att bilda eget företag, ta en massa risker och lägga in egen medfinansiering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.