Annons

Hundens betydelse i vården – erfarenheter och praktiska råd

Varför djur i vården? Hur gör man då man vill ha hund på särskilt boende?

De här frågorna får du svar på i boken. Författarna har erfarenhet och mångåriga upplevelser av vad hunden betyder för människan fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt. Det gäller såväl vid vård av svårt sjuka i livets slutskede som vid vård inom särskilda boenden eller i det egna hemmet.

Hundens betydelse vid svår cancersjukdom och det psykosociala stöd som en hund kan erbjuda inom cancervården redovisas ingående och baseras på aktuell forskning inom området – hundens roll som tröstare och terapeut. I boken finns också ett flertal fallbeskrivningar. Även den terapeutiskt arbetande hundens behov av korrekt skötsel och vård belyses.

Boken vänder sig till personal och beslutsfattare inom vård och omsorg, studerande inom veterinär- och omsorgsutbildningarna och självklart till den hund- och djurintresserade.

Författare är Barbro Beck-Friis, professor i geriatrik och hedersdoktor i veterinärmedicin, Peter Strang, cancerläkare och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet, och Anna Beck-Friis, klinikveterinär vid Östersunds djursjukhus.

Författare: Strang Peter / Beck-Friis Barbro / Beck-Friis Anna

Övrigt: 218 kr inkl moms. Frakt tillkommer.
Beställ med ett mejl till bok@minsektor.se
Uppge titel, antal, leveransadress och faktureringsadress.

Har du läst boken? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker om den.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Hundens betydelse i vården – erfarenheter och praktiska råd"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.