Annons

Hundar piggar upp dementa

Att umgås med hundar kan vara betydelsefullt för äldre och dementa personer. Det har man fått erfara på Malmgårdens äldreboende i Skara, där de två hundarna Scilla och Anne jobbar på dagvården. Läs mer på sr.se>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Hundar piggar upp dementa"

  1. Vi har också vårdhunden Kalas på Heleneholms vårdboende i Malmö som kommer varje onsdag och hälsar på i vårt demensboende. Det blir en mental kick för de dementa som då kommer ihåg sina egna husdjur de relaterar till och berättar om. Jag vill kalla det friskvård för äldre.

  2. Roland Andersson | 4 mars, 2010 kl. 07:39 | Svara

    Husdjur i vården borde vara en självklar sak. Kommer ihåg när min mor bodde på ett äldreboende i Strömstad. Där hade man två katter och en hund och det var verkligen underbart att se dom gamla när dom umgicks med djuren. Det måste höja den sociala kvaliten för dom boende. Jobbar idag som vaktmästare på ett äldreboende i en annan kommun där dessa frågor ibland diskuteras runt lunchbordet. Ett problem kan vara att personal t. ex. är allergisk, men sånt kan man kanske lösa med att anpassa djurens besök. Jag minns som sagt min mor och är helt övertygad om djurens positiva inverkan på äldre människor i olika sjukdomsstadier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.