Annons

Hudens åldrande!

På anhörigriksdagen i Varberg (5-6 maj) så träffade vi Karolina Rosendahl (konsulent på TENA i Halland och Kronoberg) som berättade om hudens åldrande. Hon förklarade om hudens stretchiga och elastiska fibrer som med tidens gång tappar sina förmågor. Huden blir, som de flesta vet, tunnare, skörare, känsligare mm ju äldre vi blir. Blodcirkulationen försämras och vi får mindre talgkörtlar vilket gör huden torrare och allt detta kan leda till irritationer, sprickor, svamp, bakterier mm.

Inget särskilt lustigt senario men det finns mycket man kan göra för att förebygga detta och samlingsnamnet på det heter FUKT!

Fukt i olika former men helst då inte som rent vatten. Gärna dricka vatten men på huden bör man istället rengöra, återfukta och skydda huden med hjälp av olika sköljfria produkter.

Hon berättade och visade olika produkter som finns i TENAs serie om olika hudvårdsprodukter för äldre. Där ingår tvättlappar (som är lite större än vanliga och känns mer fräscha på nåt sätt förutom att de inte torkar ut), tvättkrämer för hela kroppen (som håller ett bra PH värde på 5 – vi ska ligga mellan 4 o 6), tvätthandske (som gör det enkelt att komma åt o tvätta/fräscha till sig) samt schampomössan (som värms i micron och är väldigt omtyckt bland de palliativa patienterna bl a )

Ja det finns mycket att säga och berätta om huden men vi tycker absolut att ni ska göra ett besök i TENABUTIKEN för att titta närmare på serien som vänder sig till de äldre. Läs mer på www.tenabutiken.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Hudens åldrande!"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.