Annons

Hotellås för dementa

I Helsingborg, närmare bestämt på Lundhagens vårdboende, har man börjat använda ”hotelllås”. Av de 40 vårdplatser som finns där så är hälften utåtagerande dementa personer, dvs de kan vara påfrestande för omgivningen, aggressiva, störande och i vissa fall även fysiskt jobbiga för de övriga som bor där.

För att råda bot på detta så har man tillsammans med Tunstall installerat s.k hotellås på dörrarna. En smart idé tycker jag. Det innebär att man bara kan öppna sin egen dörr (mha en sensor på armen), andra kommer inte in OCH man kan ta sig ut när som helst. Detta gör att man kan känna sig trygg att ingen obehörig tar sig i på sitt rum men man kan enkelt och smidigt ta sig ut om man vill.

Först var jag lite tveksam och funderade över den personliga integriteten men det är ju just den som man värnar om tycker jag. Tänk er själva. Att ha koll på vilka som kommer in i sitt rum men ändå inte känna sig inlåst. Blev du mer nyfiken? Kontakta isåfall Ann-Charlotte Andersson, Enhetschef Helsingborgs stads Vård- och omsorgsförvaltning, oss på info@minsektor.se  eller charlie.lundgren@tunstall.se

PS Låset uppfyller Socialstyrelsens direktiv om personlig integritet  DS

LÄS MER:  Förändringsbenägenhet

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Hotellås för dementa"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.