Annons

Hemtjänsten i Borås läser på högskolan

I Borås går 20 personer från hemtjänsten en påbyggnadsutbildning i ”Ett rehabiliterande arbetsätt” på högskolan i Borås. Ytterligare 20 personer kommer att erbjuds en kurs med start till våren. Kursen betalas av centrala utbildningspengar. Detta är ett led i att höja rehabiliteringskompetensen i hemtjänsten. Den som vill veta mer kan kontakta Kerstin Hellekant, som är projektsamordnare i Borås. // Lill

Kursinnehåll: Rehabiliterande förhållningssätt inom kommunal vård och omsorg, 7,5 högskolepoäng

Målgrupp                           

Undersköterskor eller motsvarande yrkesföreträdare som i sitt arbete vårdar människor med behov av rehabilitering i ordinärt boende och korttidsenhet. 2 års yrkeserfarenhet inom kommunal vård och omsorg. 

Syfte

Kursen syftar till att studenten ska tillägna sig kunskaper om ett rehabiliterande förhållningssätt inom kommunal vård och omsorg. 

Kursinnehåll

Kursen behandlar mål, medel och metoder för rehabiliterande insatser och förhållningssätt. Samverkans betydelse mellan vårdtagare, anhörig och olika yrkesgrupper belyses. Vidare ingår en översikt över ohälsa och funktionsnedsättning där rehabiliterande insatser behövs. Lagar och förordningar samt dokumentation relevant för rehabilitering i kommunal vård och omsorg belyses. Etiska frågeställningar inom rehabilitering diskuteras. 

Undervisningsformer

Kursen anordnas på kvartsfart med 10 kursträffar på Högskolan i Borås. Undervisningen sker som föreläsningar, studieuppgifter och seminarier. 

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Hemtjänsten i Borås läser på högskolan"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.