Annons

Helgkänsla

Helgen som gick var fantastisk. Tillsammans med ett par vänner åkte jag iväg till ett hus vid havet och fyllde två dygn med sådant jag och mina vänner tycker om. Alltifrån Bad och Bubbel till Skratt och Samtal. När jag kom hem på söndagskvällen var jag fylld av energi och samtidigt helt avslappnad.

Så där fantastiska är inte alla helger, verkligen inte. Många helger är fyllda av jobb eller andra aktiviteter och man är allt annat än avslappnad när helgen är över. Men ändå. Jag tycker att det är något speciellt med helger. Redan på fredag morgon känns det annorlunda och det finns en slags förväntan i luften, som egentligen inte har med eventuella helgplaner att göra. Jag kände likadant under alla de år du jag jobbade varannan helg och jag känner många pensionärer, som inte arbetar alls, som säger samma sak – att det finns en helgkänsla. Inte varje fredag, det tycker jag inte. Ibland lyckas jag inte få tag på känslan. Men eftersom jag gillar helgkänslan, försöker jag hitta den. Redan på fredag morgon.

Vad säger ni, håller ni med? Har ni en särskild helgkänsla? Och ni som arbetar på ett särskilt boende, hur gör ni för att försöka bidra med helgkänsla till dem som bor där?

LÄS MER:  Glad midsommar! (Vart tog Girafferna vägen?)

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Helgkänsla"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.