Annons

Heja Julia (101 år)!

När jag först såg bilden på Julia Hawkins så log jag. Tänkte att vad härligt med en äldre kvinna som tar sig en liten löprunda. Sedan läste jag att hon är 101 år och då log jag ännu mer. Samtidigt föreställde jag mig att hon nog måste ha löptränat i hela sitt liv och att hon bara fortsatt av bara farten när hon blev äldre. Men icke. För nu kommer det riktigt roliga. Nämligen att Julia Hawkins började springa när hon fyllt 100. Det är alltså en ny sak för henne. Och när jag läste det, inte bara log jag utan då blev jag direkt lycklig. För visst är det inspirerande att läsa om äldre människor som tar sig an nya utmaningar i livet!

Visst. Det är fortfarande förhållandevis få hundraåringar som är så fysiskt och mentalt i form att de kan börja löpträna. De kommer visserligen att bli fler, men det är egentligen inte det saken gäller. Det viktiga är snarare att man gör det man kan utifrån de förutsättningar man har och om man är behov av stöd och omsorg, att man erbjuds lite stöd i att göra det man kan med det man har. Sjukdomar och försämringar av våra kognitiva förmågor, de är som de är och de slår heller inte rättvist, men de allra allra flesta har någon förmåga att utveckla, någon dröm att spinna vidare på och något nytt att lära.

Jag vet att jag slår in öppna dörrar och det är verkligen inget nytt jag säger. Men jag blev bara så glad över bilden på Julia Hawkins och därför vill jag dela med mig av den. Heja Julia!

LÄS MER:  Vi kämpar på. Och lär oss.

Allt gott! // Lill

1 Comment on "Heja Julia (101 år)!"

  1. Blev uppmuntrad – i början av 78-årsåldern ….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.