Annons

Hatkärlek!

I går var jag på Hjälpmedelsinstitutets seminarium ”Bild- och videoteknik för ökad kommunikation”. Flera olika företag presenterade enkla lösningar för hur man som äldre och hemmaboende kan hålla kontakt med nära, kära och hemtjänst mm.

Bland annat visades den här ”lilla” käcka roboten eller Giraffen som den presenterades av Maria Gill, sjuksköterska och projektledare i Västerås stad.  En rörlig bild- och talkommunikation mellan vårdpersonal och de äldre. De som prövat säger att de tycker de bevarar sin integritet, man bestämmer vem som besöker och hembesöken blir av någon man känner igen.

Jag får en sån där hatkärlekskänsla…..egentligen tycker jag inte om det stela, materiella, robotliknande mötet utan vill istället ha mänskliga, personliga direktmöten men å andra sidan så är ju detta ett fantastikt sätt att enkelt kolla av hur man mår och har det utan att göra ett för stort personligt intrång…

Vårdpersonalen tycker att det är bra för då kan man göra besöken oftare, enklare och att man vet med större säkerhet att de äldre är trygga. Dessutom är giraffen rolig!  Nyfiken och vill veta mer? Kontakta maria.gill@vasteras.se eller ring på 021-393226 eller besök http://www.giraff.org/.

Här kommer en lite demovideo på engelska också;

Apropå detta seminarium som Hi anordnade och som snabbt blev fullbokat. De lovar återkomma med en ny chans för er som är intresserade. Kontakta Iréne Hörngren, administratör på Hjälpmedelsinstituet på irene.horngren@hi.se eller Tel: 08-620 1803

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Hatkärlek!"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.