Annons

Har ni hamnat rätt?

Ganska många av mina vänner och bekanta är i äldreomsorgsbranschen. På något sätt. En del arbetar som undersköterskor och en del som chefer på olika nivåer. Andra är politiker, med ansvar för just äldreomsorg – även i de fallen på lite olika nivåer. De politiker jag känner representerar olika partier och bland dem jag känner som arbetar i äldreomsorgen finns både kommunanställda och privatanställda.

När de här personerna pratar om sina jobb eller förtroendeuppdrag, gör de det utifrån olika perspektiv. Ju längre bort från de äldre i fråga, dvs de människor som äldreomsorgen finns till för, desto mer svepande beskriver de äldreomsorgen. Då handlar det om värdegrund och rättvisa och personalrekrytering och den där äldreboomen i framtiden. De som arbetar direkt i omsorgen däremot, de pratar mer om hur ensamma många äldre är och hur svårt det är att hinna med, men hur givande det ändå är, och om att äldreomsorgen måste få kosta mer pengar.

Cheferna sedan, de pratar organisation och budget och sjukskrivningar och lite allt möjligt, beroende på var i hierarkin de befinner sig. Perspektiven skiljer sig naturligtvis åt mellan en enhetschef och en förvaltningschef. Kommunpolitiker i sin tur, de funderar på hur pengarna ska räcka och om det är äldreomsorgen eller barnomsorgen eller skolan som behöver mer pengar mest eller mindre pengar minst. Ungefär så.

Nu har jag å min sida varit svepande jag med, när jag beskrivit mina vänner och bekanta i äldreomsorgsbranschen, men på det stora hela tycker jag att det är så här, vilket väl inte är orimligt. Det klart att vi har olika perspektiv beroende på var i en struktur vi befinner oss.

LÄS MER:  Tack för Jerusalem Challenge

Fast så finns undantagen, och det är dem jag vill komma till. Nämligen de som s a s inte har den ingång de borde ha. Jag tänker på undersköterskan som i huvudet har organiserat om hela den svenska äldreomsorgen, till ingen nytta eftersom ingen är intresserad av vad hon har att säga i den frågan. Hon kommer med största sannolikhet aldrig få möjlighet att påverka i just den frågan. Eller kommunpolitikern, som istället för att fundera på skatteintäkter och ställa äldreomsorg mot skolverksamhet, detaljerat pratar om hur man bäst hjälper en gammal människa att borsta tänderna. Hon i sin tur kommer antagligen aldrig att kunna påverka i den frågan.

Vart vill jag komma med det här? Det vet jag inte riktigt. Jag tycker mest att det är intressant att vi förhåller oss till äldreomsorgen på så olika sätt. Så undrar jag om ni känner igen det, och om ni i så fall tycker att det är problematiskt eller konstruktivt att människor hamnar fel. Och för egen del? Har ni själva hamnat rätt?

Håll ut. Våren är på väg. // Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Har ni hamnat rätt?"

  1. För att få till någon sorts förändring/förbättring i verksamheter eller organisationer så behövs nog krafter eller kalla oss gärna eldsjälar som ” inte har den ingång de borde ha ” som du säger, för att ge ” de andra” nya ögon att se med. Att införa en ny metod, värdering eller strategi tar enligt forskning ca 18 år innan det har blivit en rutin alltså att tanken eller handlingen sker automatiskt. Jag tror därför att all förändring ska påverkas inifrån och att människan är unik genom att den faktiskt kan ändra åsikt,värdering och riktning genom tillgång av ny kunskap.

    Filosofen

  2. Naturligtvis är jag en som har hamnat fel, men ändå tycker att jag hamnat rätt! Jag har nära tio-års erfarenhet av den goda vård min framlidne hustru fick och det goda förhålladet som skapades mellan personalen och mig under den tiden. Någon ”gräddfil” åkte jag minsann inte, om nu någon inbillar sig det! Mycket snart kommer jag att vara i behov av vård, precis som min hustru, men inte på grund av samma sjukdom. Vad jag inte förstår är att de mycket yngre kommentatorerna på denna blogg, många med ledande befattningar dessutom, är så fixerade vid den administrativa delen av arbetet och inte av den operativa delen. Ni bör väl veta hur viktigt det är med empati och vänlig omvårdnad. Fallerar det på ”golvet, så inte kommer hjälpen från ökad administration.

  3. Vi som jobbar inom vården kan påverka vår organisation ”innifrån”, dels genom verksamhetsutveckling men också genom att se till att underlag för politiska beslut är sakligt och beskriver verksamheten på rätt sätt.

    Men vi är ju också medborgare och kan påverka politiskt, då genom samhällsengagemang i den politiska strukturen. Det ger både värdefull insikt om komplexiteten i helheten och äkta ”glöd” i den politiska debatten. Det skulle ”alla sidor” vinna mycket på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.