Annons

Här är svaret

Skriven text har sina nackdelar. Det är svårt att få fram nyanser. Något som sägs med respekt och faktiskt med ödmjukhet kan verka vasst, som om man vill slå någon i huvudet och säga att du gör fel, fel, fel.  

Ändå tänker jag säga det här och jag hoppas på ett välvilligt mottagande, det gör jag: Det behöver inte lukta kiss och avföring på ett äldreboende.

Så var det sagt, svaret på frågan jag ställde förra veckan, nämligen: Måste det lukta kiss och avföring på ett äldreboende? Då visste jag inte svaret, men efter att ha läst era kommentarer och era mejl så vet jag. Ni är helt enkelt för många som berättar att det inte måste lukta, som säger att det inte gör det där ni jobbar. Någon säger istället att det luktar nybakade bullar. Och jag tror er. Och jag kan inte se några skäl till varför det skulle vara möjligt på en del äldreboenden men inte på andra.

Det har kommit arga mejl också. Från människor som skriver att det inte går att städa bort de här dofterna, att det finns äldre människor som kissar lite överallt och att man inte hinner hjälpa alla med hygienen som man skulle behöva göra. Jo, tänker jag. Men vad gör vi med alla som säger att det går? Kan det vara så att där det luktar nybakade bullar, där har man på allvar bestämt sig för att det ska lukta nybakade bullar. Så har man prioriterat och planerat sin tid utifrån det.

För visst är det mycket här i livet man inte tror är möjligt förr än man bestämmer sig på riktigt för att försöka, och man är disciplinerad och fokuserad. Det är väldigt mycket som är möjligt då. Vad tycker ni? Är det värt ett allvarligt försök? Är ni osäkra på hur ni ska gå till väga så ös på med frågor i kommentarsrutorna, jag tror ni kommer att få svar.

LÄS MER:  Mer och mer oss själva ju äldre vi blir

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

4 Comments on "Här är svaret"

  1. Om det finns arbetsplatser där man arbetat fram rutiner, helst nedskrivna, för hur man motarbetar lukten så är det ju jättebra om det kan komma alla till del. Jag tror inte någon vill jobba på ett ställe som luktar illa om det går att ändra på. Det har så många fler dimnetioner att jobba på ett ”pissigt” ställe än enbart likten. Jag tror det kan vara en skjuts eller kanske tom första vinklingen i en nedåtgående spiral. För anhöriga och, naturligtvis för de boende själva, är det ju hemskt om det luktar illa i onödan. Det kan tom vara så att bemötandet/första mötet kan bli avgörande av en sådan viktig detalj. Alltså hur vända detta? Kanske Sveriges Landsting och Kommuner kan göra ett utskicka med info om detta? Likväl som det finns rutiner mot tex trycksår och för säkerhet kring allt möjligt såsom läkemedel osv osv måste det gå att få en gemensam rutin kring ”god doft” för jag tror som sagt det har större betydelse än man man kan ana.

  2. en som också heter Karin | 3 december, 2009 kl. 09:47 | Svara

    Hej Karin! Jag håller med dig absolut om att det vore bra med nedskrivna rutiner. Ni som läser det här och har nedskrivna rutiner kan inte ni publicera dem här på bloggen. För ni som har lyckats borde rimligen ha goda rutiner för ett sådant utvecklingsarbete för jag är inte säker på att det alltid är SKL eller andra liknande organ som sitter inne med svaret. Det finns så mycket kompetens ute i våra äldreomsorgsverksamheter vi måste bara sprida dem bättre.

  3. Gunnar Brolin | 3 december, 2009 kl. 13:20 | Svara

    Vilken grupp är det som hävdar att det luktar illa på äldreboenden och vilken hävdar att det luktar rent och rent av nybakat bröd. Båda grupperna överdriver säkert en smula. Anhöriga o boende tycker nog att det luktar ibland och personal försvarar sej med att det luktar nybakat bröd för det mesta. Förmodligen är det ofråkomligt med dålig lukt, i alla fall ibland och då bör man prioritera just tvättning och prioritera bort en del annat, säkert finns annat som kan komma i andra hand. Ge personal vettiga hjälpmedel så att det inte blir alltför betungande. Kan man flyga till månen så kan man säkert tillverka en vettig tvättautomat för rumpan också! Ett ska man komma ihåg, det är förnedrande för en gammal människa att lukta illa!

  4. Som sagt bra rutiner o motivation är viktigt.Bra styre uppifrån alltså.Sen så allt om sparande effektivitet kan nog trötta ut vilken personal som hellst..Så heja alla vi i vården ge er en klapp på axeln…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.