Annons

Handledning inom vård och omsorg – ur ett psykosocialt perspektiv

Avsikten med Handledning inom vård och omsorg är att förmedla en grundläggande teoretisk och praktisk kunskap i psykosocial handledning inom vård och omsorg. Idén till boken växte fram hos författaren efter att ha mött så många i vården och omsorgen som haft till uppgift att handleda utan att själva ha någon handledarutbildning – sjuksköterskor, undersköterskor, skötare, socionomer, vårdbiträden och t.o.m. outbildad vård- och omsorgspersonal.

Boken kan användas inom högskolan, KY-utbildning och vid lärarledd undervisning inom omvårdnadsprogrammets valbara kurs i handledning. Även yrkesverksamma handledare och de som ger studerandehandledning har god nytta av den.

Handledning inom vård och omsorg är indelad i en teoretisk del och en tillämpningsdel. Begrepp och företeelser förklaras, några är illustrerade med bild eller belyses med exempel och fallbeskrivningar. Efter varje kapitel finns en reflexionsruta som är avsedd att ge inspiration till fortsatta funderingar eller underlag till diskussion i grupp.

Gunilla Grönquist är fil kand inom vårdpedagogik och har en 3-årig utbildning i psykosocial handledning och konsultation. Hon har lång och bred erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, som lärare och som yrkesverksam inom handledning.

Röster om boken
”Handledning inom vård och omsorg” tycker jag är alldeles förträfflig och jag har den som stöd i en utbildning jag håller i sedan i våras. En handledarutbildning för personer som ska handleda på sina arbetsplatser inom äldreomsorgen. Det är mycket bra exempel från vården som tydligt visar effekterna av handledning och reflektion. Så gillar jag hennes ton i boken som gör den lättläst. Så den har jag som referenslitteratur.
Kerstin Marthinsen, Projektledare, Nestor FoU-center

Handledningboken tycker jag är suverän och kan användas på olika nivåer. Bra språk, lättillgänglig och den information som vi vill ha i våra kurser !!!!
Anne Åberg, Vårdlärare YH i Eslöv

Antal sidor: 264

Pris: 435 kr inkl moms, exkl frakt

Beställ med ett mejl till lill@minsektor.se. Uppge titel, antal, fakturaadress och leveransadress.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Handledning inom vård och omsorg – ur ett psykosocialt perspektiv"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.