Annons

”Grattis, du verkar ha ett jobb där du trivs”

En kompis till mig arbetar i rekryteringsbranschen. Hennes jobb handlar i princip om att matcha lediga jobb med personer som antingen söker ett nytt jobb eller med personer som inte aktivt gör det, men som trots allt kan tänka sig att byta jobb om frågan dyker upp. För så kan det ju vara ibland, att jag inte alls planerat för att byta, men när ett erbjudande om ett nytt jobb dyker upp så väljer jag ändå att göra det. Och inte minst gäller det efter semestern på sommaren. Då är det alltid fler än vanligt som vill byta jobb, säger min kompis, och det är inte särskilt konstigt. För det är när vi är lediga som vi har störst möjlighet att lite grand landa och reflektera och fundera på våra liv och hur vi vill ha det. Både när det gäller jobb och när det gäller annat. Skilsmässorna är f ö något annat som ökar i antal efter sommaren.

Men om vi håller oss till det här med jobbet, hur vet man att det är dags att byta jobb? Själv har jag inget allmängiltigt svar på det, jag vet bara att de gånger i livet som jag har haft jobb där jag redan på söndagskvällarna har känt att ”jag vill inte” inför den kommande arbetsveckan, då har det varit läge att byta. Precis som den där gången då jag åkte till jobbet och parkerade bilen utanför arbetsplatsen men inte kunde förmå mig att kliva ur bilen, då förstod jag också att det var läge att byta jobb. Likaså en gång när min chef mästrade mig inför mina medarbetare. Då sa jag upp mig och bestämde mig för att i framtiden välja mina chefer nogsamt.

LÄS MER:  Hänger det på motivationen?

När jag nu, för ett par dagar sedan, kände mig en aning trött och tänkte att det möjligen är dags att byta jobb, bestämde jag mig för att göra ett test på nätet. För all del, det var bara ett sådant där vanligt och banalt test med ett antal frågor för att få svar på om det är dags för ett jobbyte, men jag blev ändå förvånad över resultatet. Trots att jag tyckte att jag var ganska negativ i mina svar och verkligen inte förskönade något, visade testresultatet ”Grattis, du verkar ha ett jobb där du trivs” och det var inte ett så dumt svar att få. Att vara lite sliten och i behov av semester och vila behöver faktiskt inte ses som en inre uppmaning om att det är dags att byta jobb. Ibland behövs kanske bara lite semester.

Semester eller inte, ha en skön vecka allesammans! // Lill

 

 

 

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "”Grattis, du verkar ha ett jobb där du trivs”"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.