Annons

Gott nytt firarår

Var femte person ger någon form av nyårslöfte, säger Sifo. I de allra flesta fall handlar det om att äta nyttigare eller att träna mer. Ungefär en femtedel håller vad de lovat, och det är väl inte så illa. Själv har jag lovat fem saker. Skrivit ned dem och sparat i datorn har jag också gjort. Fyra av dem borde vara rätt så enkla att hålla, jag menar det borde gå, det handlar inte om några stordåd, snarare om mindre justeringar i livet, som visserligen kommer att kräva lite disciplin och påminnelser till mig själv, men rimligen inte mer än så. Jag är hoppfull. Så här i början av året. Det femte löftet kommer att kräva mer, men jag är hoppfull även i det fallet.

Ett av de löften som jag inbillar mig att jag kommer att kunna hålla är att fira mer på jobbet. Helt enkelt att positivt uppmärksamma, om än så bara inför mig själv, när jag faktiskt lyckats med något jag bestämt mig för att klara av, när jag nått ett mål eller ett delmål. För genom att jag uppmärksammar det som fungerar och det som gjorts bra, ökar chansen att jag gör bra igen. Så är det. Visst kan vi bara harva på och tycka att vi väl ändå bara gör vårt jobb, men är inte det lite trist? Det tycker i alla fall jag. Så nu är det slut med det för min del. 2011 ska bli ett firarår.

Hur gör ni? Firar ni på jobbet? Gör firandet någon skillnad? Vad firar ni och hur firar ni? Berätta gärna om det. Och skicka gärna med en bild för att inspirera andra.

LÄS MER:  Lyssna på Ingvar Skoogs sommarprat

Gott nytt år allesammans och lycka till med era nyårslöften om ni gett några sådana! Själv tänker jag se till att tillhöra den där femtedelen av femtedelen som håller vad jag nyårslovat. // Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Gott nytt firarår"

  1. Gunnar Brolin | 7 januari, 2011 kl. 09:08 | Svara

    Jag har två nyårslöften att avge, att hälsa på min fru och det så ofta jag kan och då ha med mej något bakat ( till hjälp åt personalen) för att alla ska få fira, om än aldrig så litet. Det andra löftet jag avger är att aldrig sluta snusa!!

  2. Jag tror att det är viktigt att fira när man lyckas genomföra saker. Utmaningen i äldreomsorgen är att skaffa sig tillräckligt tydliga, avgränsade och mätbara mål för att veta när det är dags att fira.
    Tycker man det låter tråkigt kan man fira hela tiden eftersom det görs en hel del mycket gott arbete varje dag.

  3. Gunnar Brolin | 7 januari, 2011 kl. 14:24 | Svara

    Av Ditt svar att döma, så är Du personal, men det är inte jag, jag är anhörig. Du talar om tydliga, avgränsade och mätbara mål ( vad fan är det för något)? Vilka floskler! Du har aldrig lärt Dej att improvisera och kompromissa i Ditt arbete, endast att stelbent följa givna regler. Att jag ofta har med något när jag hälsar på, det beror på min tacksamhet mot den fina personalen, absolut inte tillgjordhet från min sida!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.