Annons

God morgon. Blir det någon fredagsfika på jobbet idag?

Här sitter jag med morgonkaffet. Och eftersom det inte kommit någon morgontidning (måste ringa och kolla varför) bläddrar jag istället i senaste numret av tidningen Chef. Där funderar två personer på fikapausens vara eller inte vara, dvs den organiserade fikapausen – samma tid, samma personer varje dag. Själv funderar jag på det fredagsfikat, något gott till kaffet på fredagen. Jag träffade nämligen en organisationskonsult för ett tag sedan och hon sa att arbetsplatser med fredagsfika, de ska man se upp med, där sker ingen utveckling, där är man mest intresserad av att ha det lugnt och mysigt tillsammans. Ungefär så. Hur är det på ditt jobb? Blir det någon fredagsfika idag?

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "God morgon. Blir det någon fredagsfika på jobbet idag?"

  1. Att fredagsfika skulle leda till stagnation i arbetet är ett intressant antagande. Man kan också säga att arbetsplatser som har ett gemytligt klimat även i fikarummet bidrar till glada medarbetare som engagerar sig i sitt arbete – men vad vet jag, jag är ju ingen organisationskonsult:) Nu ska jag gå och äta min fredagsmacka – tack för en härlig och tankeväckande blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.