Annons

God man hade 18 uppdrag

Bristen på gode män riskerar att åsidosätta de rättigheter som funktionshindrade och andra utsatta grupper har rätt att kräva. Läs mer på www.sr.se>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

4 Comments on "God man hade 18 uppdrag"

  1. Gisela Svensson | 28 oktober, 2008 kl. 16:04 | Svara

    Fruktansvärt. Vet inte var gränsen borde gå men stackars de drabbade

  2. Jag håller med men jag vet inte hur lösningen ser ut. Det är svårt för kommunerna att få tag på gode män. Många gånger innebär uppdraget mycket jobb men en ringa ersättning. Om man har många som behöver god man i en kommun ska man kanske anställa en god man som tar hand om alla.

  3. Det är en omöjlighet att en enda man ska kunna vara gode man för alla som behöver hjälp. Att vara gode man innebär att såväl vara väl insatt i ekonomiska spörsmål, och annat ansvarstagande, som i sina hjälpbehövandens hela ekonomiska situation. För detta kan det fordras många timmar att reda ut en enda människas ekonomiska situation. Därav är det nog vanskligt att låta en ena gode man ta sig an att hjälpa för många.

  4. Jag ser inga problem med detta. Finns flera professionella gode män i Göteborg. Dessa arbetar som god man/förvaltare på heltid och kan således hantera särskild komplicerade fall som ”lekmanna” – godemän inte har möjlighet att hinna med. Jag skulle snarast säga att kvalitén på service blir otroligt mycket bättre i de fallen. Känner till gode män som har 35-36 uppdrag. Visst, det är särfall, men att generellt säga att det inte fungerar är direkt felaktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.