Annons

Genus i omsorgens vardag

Vad innebär det att kvinnor står för största delen av anhörigomsorgen? Hur påverkas möten i vardagen av personalens och brukarnas kön? Och är fler män i omsorgsarbete verkligen något att sträva efter? Omsorg om äldre och funktionshindrade påverkar många människors liv, både som omsorgstagare och som omsorgsgivare. Trots detta saknas diskussioner ur ett jämställdhetsperspektiv när samhällets omsorgsinsatser förändras.

I Genus i omsorgens vardag samlas forskning som på olika sätt belyser omsorg om äldre och funktionshindrade ur ett genusperspektiv. Boken ger en bred introduktion till genusinriktad forskning på området och innehåller även helt ny forskning. Den tar bland annat upp hur genus kommer till uttryck i omsorgsarbete och i nationella dokument som styr äldre- och handikappolitiken, men även hur äldre och funktionshindrade kvinnors och mäns vardagsliv och omsorgsmönster ser ut, samt åsikter hos omsorgspersonal och politiker.

Genus i omsorgens vardag är skriven av tio forskare inom socialt arbete, socialantropologi och sociologi. Redaktörer är professor Marta Szebehely och docent Evy Gunnarsson, båda verksamma vid institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet.

Författare: Evy Gunnarsson och Marta Szebehely
Utgivningsår: 2009
Antal sidor: 208
Bindning: Mjukband
Pris: 305 kr exkl frakt

Beställ med ett mejl till info@minsektor.se. Uppge titel, antal, fakturaadress och leveransadress. Välkommen med din beställning.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Genus i omsorgens vardag"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.