Annons

Gästbloggare Rickard Flodfält: Äntligen sommarvakanser!

Sommaren närmar sig med stormsteg. Kanske inte temperaturmässigt den sista veckan men visst märker man redan av en viss semesterstress. Talade med en kollega som arbetar inom vården som reflekterade över att han hade varit semesterstressad sedan i mars. – Hur skall jag få sommarschemat att gå ihop, mumlade han fram.

Visst är det så att man ser fram emot sommarsemesterns välförtjänta paus med viss bävan, tack vare arbetet med sommarens vakanslösningar. Har du liksom jag personalansvar så vet du vad jag menar…. 

Som jag tidigare skrivit så har jag förmånen att arbeta i en multiprofessionell verksamhet. Där ingår biståndshandläggare, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, rehabassistenter, fixartjänst samt sjuksköterskor. Där varje profession har sina egna utmaningar att hantera under sommaren. För vår del är sommarlösningen gällande sjuksköterskorna lite speciell av två skäl.  

  1. Det är den enda professionen som skall ha täckning dygnet runt. 
  2. Det råder en nationell brist på sjuksköterskor. 

Hur gör man då? Finns det en universell lösning på sommarens vakanser med avseende på samtliga professioner? Är det någon som har en patentlösning e-posta den gärna till mig! rickard.flodfalt@skurup.se 

Vad jag vet så finns det lite olika metoder att ta till. Allt ifrån relativt stelbenta metoder såsom semesterperioder, till mera fria metoder. Såklart är det så att varje enskild medarbetare har rätt att önska vilken semester som helst men hur ser det ut i praktiken? Jag vet flera arbetsgivare som har semesterperioder dvs. att man ena året har semester i juni och nästa år i juli osv. Enligt min åsikt så är detta ett förlegat system. Tanken med semester är att man skall vila upp sig och kunna göra detta med nära och kära. Inte att ena parten har semester i juni och den andra parten i augusti, om man nu inte vill ha det så. Hur gör vi?

I år har jag det riktigt förspänt. Tack vare underbara medarbetare har sommaren löst sig till det bästa för alla parter. Är det i grund och botten god planering som har frambringat detta resultat? Eller är det ledningens lysande ledarskap?

Det är tack vare fantastiska medarbetare som det är möjligt. Visst är det så att det ligger en hel del planering bakom detta men till sist så rör det sig om individernas förmåga att anpassa sig till verksamhetens behov. Alla medarbetare har i princip erhållit de semesterveckor det själva har önskat. Visst är det så att någon har fått flytta på en vecka eller så och visst så har vi begränsat antalet veckor till fyra men i det stora så har alla fått sin önskesemester. Är det så att jag sitter inne med en patentlösning? Självklart inte!

Vår metod går ut på att medarbetarna själva löser sommarsemestern och tar ansvar för att verksamheten fungerar. Drivkraften att själv få påverka i mesta möjliga mån samt den ansvarskänsla för verksamheten som varje medarbetar har gör detta möjligt. Och till Er som är chefer: Att själv våga sitta i baksätet medan andra kör är en härlig känsla! 

/Rickard

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Gästbloggare Rickard Flodfält: Äntligen sommarvakanser!"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.