Annons
Denna artikel är en annons i samarbete med Cady Training Academy.

Från Biokemist till Undersköterska!

Att livet kan svänga vet vi alla men att Susanne Vollmer skulle byta karriär och utbilda sig till undersköterska – det trodde hon inte ens själv för några år sedan!

Susanne är en lugn och glad person som flyttade till Sverige från Tyskland 2004, utbildade sig till biokemist, träffade kärleken och blev mamma till två barn. Men när det visade sig att båda barnen hade särskilda behov blev jobbet som biokemist för tungt. Hon behövde fokusera på familjen först och främst.

Valet blev då att arbeta som barnvikarie men det kändes inte helt rätt. Det var först när hon tänkte på att hon alltid trivts med äldre personer som tanken kom att både jobba och utbilda sig till undersköterska med inriktning mot äldre.

Susanne valde då Cady Training Academy och deras utbildning Undersköterska med inriktning äldrevård. Valet av utbildning tyckte Susanne var helt rätt då hon verkligen känner att hon vill finnas till för personer vid livets slut. Hon tycker att Cady bjuder på en väldigt professionell och framtidsvisande studieform där man läser allt på distans med några webinarier via Zoom. Lärarna/mentorerna tycker hon är kunniga, hjälpsamma, snabba med att rätta uppgifter och de vill ständigt förbättra de olika delkurserna.

En stor fördel som skolan precis infört är också att alla studenter nu kan lägga in en intresseanmälan och CV i en rikstäckande kompetensportal. Tanken är att man ska finnas tillgänglig för framtida arbetsgivare på ett enkelt och smidigt sätt. Detta tycker Susanne känns jättebra då hon blir klar med utbildningen i mars 2021 och kan då välja bland olika arbetsgivare som hör av sig till henne.

Susanne avslutar med att säga att hon verkligen kan rekommendera skolan till alla – även de som kanske redan har en utbildning och jobb inom ett annat område men som funderar på att byta karriär. Det är aldrig försent!

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Cady Training Academy här >>>

Denna artikel är en annons i samarbete med Cady Training Academy.

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Från Biokemist till Undersköterska!"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.