Annons

Femton procent av arbetstiden

Jag tror inte på allt jag läser. Så när jag igår läste en artikel i ”Arbetsliv”, tänkte jag att ”det där kan inte stämma, det där är omöjligt”. Artikeln handlade om att vi blir mer och mer upptagna av våra skärmar och smartphones och att vi lägger femton procent av vår arbetstid på privat surf och inte minst på sociala medier. Det klart att vi alla kan kasta ett öga på facebook eller läsa en nyhetsflash på arbetstid, men inte sex timmar i veckan. Inte tjugofyra timmar i månaden. Inte trettio arbetsdagar om året. För det är nämligen där vi landar om det handlar om femton procent. Drygt trettio arbetsdagar om året, om vi drar bort tid för semestern. Och det låter helt absurt.

Mannen som hävdar de femton procenten heter Sven Rollenhagen. Han är sociolog och författare och har skrivit en bok i ämnet, och jag utgår från att han har belägg för det han påstår. Ändå har jag svårt att ta in det han säger och jag tänker att de där femton procenten måste vara en genomsnittlig tid. Rimligen finns det jobb där det är möjligt att privatsurfa mycket, medan man inom andra yrken inte kan göra det alls. Trots allt har jag svårt att se att undersköterskor, sjuksköterskor, lärare och många andra faktiskt hamnar på de där femton procenten. Precis som jag har svårt att se att jag själv gör det. Men jag vet inte. Tänk om jag gör det!

För egen del ska jag försöka ha lite koll på mitt privatsurfande den kommande veckan. Jag vill inte lägga sex timmar i veckan på det. Jag har viktigare saker att göra.

Allt gott! // Lill

LÄS MER:  Ett värdelöst ord?

 

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Femton procent av arbetstiden"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.