Annons
Denna artikel är en annons i samarbete med Hushållningssällskapet.

ETT GOTT LIV

– Ny kokbok med smart och enkel mat för seniorer!

Recept testade av en bred grupp seniorer och alla måltider lagas från grunden
– både enkla och snabba att tillaga

  • Täcker alla dagens måltider – här finns allt ifrån välkända klassiska rätter till nya kombinationer som väcker nyfikenhet och stimulerar smaklökarna.
  • Recept för frukostar, mellanmål/fika, aptitretare, luncher/middagar, kvällsmat, sallad och grönt med mera.
  • Alla recept presenteras med läckra matbilder som väcker matlust, är hälsosamma och passar för seniorer.
  • Tips på hur recepten kan energi- och proteinberikas vilket är unikt för denna kokbok.
  • Boken är en inspirationskälla i köket, framför allt för seniorer men också för anhöriga, volontärer och hemtjänstpersonal.

Nu finns det en efterlängtad kokbok speciellt för seniorer. Ett Gott Liv bidrar till livskvaliteten genom att skapa matglädje under dagens alla måltider. Maten är en grundförutsättning för att vi ska må bra, och när man blir äldre förändras både kropp och aptit. Då är det extra viktigt att kunna inspirera till ett godare liv.

Kokboken Ett Gott Liv innehåller läckra och hälsosamma recept för två portioner och som presenteras med härliga matbilder och enkla beredningstexter, allt för att inspirera till nyfikenhet och lust när det gäller att planera och skapa måltider eller när man är sugen på något gott.

Recepten är testade av en bred grupp seniorer och alla måltider lagas från grunden, men är trots det både enkla och snabba att få ihop.

– Näringsvärdet är viktigt, men maten måste framför allt smaka gott och se läcker ut, för att stimulera den viktiga aptiten, säger Margareta Frost-Johansson, som tillsammans med sina kollegor på Hushållningssällskapet Västra skapat recepten. – För många kan det vara svårt att få till bra måltider med fokus på matglädje, näring och livskvalitet och det är där som Ett Gott Liv kan öka motivationen och lusten att laga mat. Kort sagt, kokboken vill vara en del i ett friskare liv.

ETT GOTT LIV – innehåller recept som är skapade av Eleonor Schütt, Cecilia Sassa Corin och Margareta Frost-Johansson, Hushållningssällskapet Västra, som tillsammans med Christina Asplund och fotograf Thomas Carlen har tillagat och fotograferat alla maträtter. Ges ut av Votum förlag. Köp boken i Hushållningssällskapets webbshop >>>

För mer information kontakta oss gärna >>>

Denna artikel är en annons i samarbete med Hushållningssällskapet.

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på ""

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.