Annons

Erika Lemaire – är logoped på Sommarsol

Sommarsol i Vejbystrand finns toppmöjligheter till rehabilitering, rekreation, spa och konferenser. Här arbetar olika yrkeskategorier för att du som gäst ska få ut så mycket som det bara går av din vistelse. På Äldreomsorgsbloggen får du möta några av dem. Får vi lov att presentera Erika Lemaire – logoped på Sommarsol.

Antal år som Erika arbetat på Sommarsol: 6
Gillar mest med Sommarsol: Den fina kontakten med gästerna

”De bästa stunderna är när det lossnar hos gästen, när jag kunnat hjälpa till med något”, säger Erika Lemaire. Hon är logoped och hjälper den som har problem med rösten eller talet, eller svårigheter med att svälja. De flesta som Erika träffar i sitt arbete har råkat ut för en stroke och drabbats av afasi och för Erika är en viktig del att hjälpa gästen med att få in talträningen i vardagen. Som något naturligt som görs varje dag.

Själv vet jag knappt vad en logoped gör, men Erika berättar och visar på en bild var i hjärnan talfunktionerna sitter. Det märks att hon vet vad hon talar om och det är tydligt att hon är engagerad i det hon gör. Hon gillar gästerna på Sommarsol och hon gillar det hon gör helt enkelt. Oavsett om det handlar om intensiv träning tillsammans med en gäst eller småprat i matsalen med någon annan. // Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Erika Lemaire – är logoped på Sommarsol"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.