Annons
Denna artikel är en annons i samarbete med Consensum Yrkeshögskola.

”En utbildning jag varmt rekommenderar”

Monica Wikström arbetar som undersköterska. I maj 2020 avslutade hon en specialistutbildning inom palliativ vård – på Consensum. Hon har arbetat som undersköterska sedan 2014 inom olika områden; hemtjänst, äldreboenden, psykiatri och kände efter en sommar inom hemsjukvården att arbete i hemmen med palliativa patienter och deras anhöriga var något hon ville fortsätta med. Men hon kände att det fanns luckor i kunskapen hur man bemöter anhöriga på rätt sätt, hur man känner sig lugn och trygg i patienters hemmamiljö och hur man bemöter både en person som är väldigt svårt sjuk men även den oro och sorg som en anhörig man/hustru eller barn kan känna.

Monica berättar att jobbet inom den palliativa vården är mycket ”här och nu”. Man måste ha fingertoppskänsla för hur humör, tillstånd och den aktuella situationen är. Det är mycket känslor som man behöver kunna hantera och klara av. Tack vare utbildningen som Monica avslutade i maj 2020 känner hon att hon fått många bra redskap och verktyg för att klara sitt arbete ännu bättre.

Utbildningen består av många olika delar och Monica som gillar att ”grotta ner sig” i olika ämnen tyckte det var bra att deras lärare Gunilla Byrenius inspirerade, snabbt svarade på frågor och tankar och uppmuntrade henne och de andra studenterna till gruppdiskussioner med följdfrågor som dök upp under utbildningens gång. Hon berättar också att när hon gjorde sin (LIA) på Lidingö i Stockholm så föll alla bitar på plats – då kändes det rätt och att hon hittat hem i yrkeslivet!

Hon berättar också att hon via utbildningen fått en förståelse för det utsatta läge man befinner sig i när man arbetar med mycket sjuka människor och nu känner hon sig trygg och inte osäker för det hon möter i arbetet.

Under studietiden (50 %) arbetade hon nästan full tid (85 %) så det var en tuff period där all tid gick till utbildning och jobb men det var det värt och nu när hon är klar kan hon hantera flera situationer själv, vara behjälplig till hemtjänstens personal på ett bättre sätt och kan även prata med sjuksköterskorna mer direkt och även avlasta deras arbetsbelastning med vissa arbetsmoment .

Monica rekommenderar verkligen dig som är intresserad av att arbeta med människor i livets slutskede att lära sig mer så man känner sig lugnare, tryggare o säkrare i sin yrkesroll. Utbildningen har ett bra upplägg med många olika delar/moment. Handledaren Gunilla Byrenius är proffsig, duktig och snabb med att svara på dina frågor och funderingar!

Vill du veta mer är du välkommen att läsa mer här >>>

Denna artikel är en annons i samarbete med Consensum Yrkeshögskola.

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "”En utbildning jag varmt rekommenderar”"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.