Annons

En hälsning från Roy Blad, kock i Malmö

Visst blir man glad? Trevlig helg // Lill

Hej Lill!
Jag jobbar som kock på ett äldreboende i Malmö.
Här jobbar vi i huvudsak med färska råvaror och ekologiska tillika.
Vi har under höst och vår tre-rättersmiddagar med passande vin eller snaps om rätten fodrar det.
Denna småskaliga lösning som Husiegård jobbar med bidrar till att jag som kock får en aktiv och nära kontakt med de boende.
Jag har möjlighet att anpassa kosten, i princip skräddarsy rätter till dem.
Fixar med hemlagade timbaler/ pateér de som behöver.
Önskemiddagar på födelsedagar osv.
Vi har dessutom kulturmiddagar då vi bjuder in någon anställd ifrån något annat land.
Jul, påsk och alla andra högtider firar vi utan att behöva vända på slantarna.
De äldre, mina gäster, är värda detta.
De har slitit hela sitt liv, de förtjänar ordentlig mat och inte bara något som ser ut som rationell utfodring.
Nä, det är dags att vakna nu.
Hur vill vi själva ha det då vi blir gamla

LÄS MER:  Nyhetsbrev 17 sep 2020

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "En hälsning från Roy Blad, kock i Malmö"

  1. Hej Roy,
    jag har sett bilder på din mat i tidningen Dysfaginytt, Svenska Dysfagiförbundets medlemstidning. Maten ser supergod ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.