Annons

Emin Korajkic är kock på Sommarsol

Sommarsol i Vejbystrand finns toppmöjligheter till rehabilitering, rekreation, spa och konferenser. Här arbetar olika yrkeskategorier för att du som gäst ska få ut så mycket som det bara går av din vistelse. På Äldreomsorgsbloggen får du möta några av dem. Får vi lov att presentera Emin Korajkic – kock på Sommarsol.

Antal år som Emin arbetat på Sommarsol: 12

Gillar mest med Sommarsol: Att maten är så viktig

Något av det första Emin säger är att maten är viktig på Sommarsol (det är väl precis vad en kock ska säga förresten) och att personalen i köket lagar allt från grunden. ”Det är mycket svensk husmanskost på menyn för det är vad våra gäster tycker mest om. Men så anpassar vi den efter de behov och önskemål som finns.”

Det är inspirerande att prata med Emin. För det märks att han gillar det han gör och att han gillar dem han gör det tillsammans med. Han berättar om att han och hans arbetskamrater är bra på olika saker och att de kompletterar varandra bra. Så säger han att han direkt kan se vem av kollegorna som tillagat kalopsen eller bakat brödet. Själv undrar jag hur det är möjligt, men tänker att det klart att en kock kan se sådant.

När jag frågar honom hur han kan veta att gästerna gillar maten på Sommarsol, skrattar han och säger att det är enkelt. ”Vi får alltid positiva svar i de enkäter som görs på Sommarsol”. (Att maten är god kan jag intyga. Dessutom lagar Emin och de andra mat åt två äldreboenden i närheten, och de som bor där är väldigt nöjda de med.)

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Emin Korajkic är kock på Sommarsol"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.