Annons

Efterlysning

hej …jag undrar vem ska man prata om man har upplevt att en annan personal har kränkt en boende…hjälppp. Har du ngn idé? Svara här >>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

5 Comments on "Efterlysning"

 1. Lena Engberg | 2 oktober, 2010 kl. 12:54 | Svara

  Hej
  jag har precis gjort tre lex sarah om kränkande behandling och det är sannerligen inte enkelt. Det är svårt att kanske konfrontera personen direkt, men vi som arbetar inom vård och omsorg är faktiskt skyldiga att anmäla. Man får försöka hitta någon man kan lita på och prata med. Lycka till!!

 2. Ta kontakt med anhörigkonsulenten i din kommun för hjälp och stöd. Dom ställer upp var så säker. Det är jättebra att du reagerar. Lycka till

 3. Ingela pingela | 5 oktober, 2010 kl. 12:46 | Svara

  Du ska gå till din chef på din arbetsplats. Det kanske inte är första gången hon har kränkt boende, fler kan ha blivit kränkta. det är din chefs skyldighet och utreda händelsen.
  stå på dig! Sånt händer tyvärr då och då..

 4. Hej, enligt min erfarehet ska du prata med din chef, precis som Ingela har skrivit. Jag har tidigare hamnat i samma situation och gick direkt till min chef. Jag sa ”antigen tar du hand om det nu eller också anmäler jag den berörda personen personligen. Hon är skyldig enligt lag att ta itu med problemet och du behöver inte vara inblandad”.

  APT är en mycket bra tillfälle. Din chef kan säga att det är obligatorisk att närvara och prata professionellt om problemet. Du ska absolut inte vara rädd för ngt. Däremot ska hon som kränker boenden veta att det finns ngn där som bryr sig om de boende och att hon har ögonen på sig. Till sist kom ihåg att även din chef har en chef. Lyssnar inte hon på dig kan du alltid kontakta hennes chef.

 5. Birgitta Ramerstål | 24 maj, 2011 kl. 13:14 | Svara

  Ingen tvekan. Du ska prata med chefen. Det har du skyldighet till enligt Lex Sarah. Din chef har i sin tur skyldighet att utreda och rapportera till Socialnämnden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.