Annons

Du har väl tvättat bilen?

Vet ni om att det finns privatdetektiver som spanar på personer som sökt höga chefsjobb? Det är alltså företaget som ska anställa som betalar för privatdetektivens tjänster, som handlar om allt ifrån att gå igenom den sökandes ekonomi – utifrån antagandet att har man inte har koll på sin privatekonomi kommer man inte att ha koll på företagets ekonomi och då ska man inte vara chef – till att kontrollera och fotografera hur det ser ut på garageuppfarten där den sökande bor. Antagandet här? Ja, står det skrotbilar på uppfarten så betyder det oordning och – är ni med? – då är chansen stor att det blir oreda även på jobbet. Precis som att den som gift och skiljt sig lite för många gånger inte heller uppfattas som särskilt pålitlig. Jag säger inte emot. Det klart att skrotbilar och inkassokrav säger något om en person, eller möjligen om den person som personen i fråga valt att leva med (och det spiller väl ändå över på ursprungspersonen). Fast frågan är vad. Och säger det inte mer om företaget som ska anställa och som betalar privatdetektiven? Själv hade jag inte velat arbeta för ett företag som spionerar på mig. Å andra sidan hade jag inte varit aktuell. Det hade räckt med att privatdetektiven sett min skitiga bil i carporten.

Hur tänker ni? Vad i persons privatliv är för mycket eller för fel för att ni skulle vilja anställa personen? Eller arbeta ihop med personen? Eller låta personen vårda någon ni tycker mycket om? Och till sist. Är inte den mest osympatiske personen i allt detta, den som tar betalt för att spionera? // Lill

LÄS MER:  Vad är det vi inte pratar om?

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Du har väl tvättat bilen?"

  1. Ja jösses… handlar inte chefsjobb om annat än ordning och stabil ekonomi?

  2. Jag har arbetat mig upp till en hög chefsposition och har gjort mig förtjänt av den genom att vara handlingskraftig och ordningssam, med koll på ekonomi och uppföljning av att det som ska göras är gjort.

    Mitt skrivbord och mina pärmar ger sken av att jag är en ordentlig person – men kommer man hem till mig är huset ett stökigt kaos, med barn och hundar och smutsiga strumpor lite överallt. Travar av böcker och papper i hörnen. Blir bilen tvättad är det tack vare min man. Att räkningarna inte betalas först när påminnelsen kommer är också det tack vare min man.

    I mitt privatliv är ordning inte viktigt för mig. Jag går barfota i trasiga jeans på lediga dagar, och lägger hellre ledig tid på att umgås med familj och vänner eller läsa böcker än att städa och hålla iordning. Jag skjuter upp allt jag kan göra en annan dag – men på jobbet är det precis tvärt om. Prioriteringarna och strategierna är helt andra när någon annan betalar för min tid. Vilken tur att min arbetsgivare tittat till vad jag presterar på jobbet istället för att leta dammråttor och betalningspåminnelser i mitt privatliv!

  3. Headhunters utreder noga ett chefsämne före föreslagning, men det Du tar upp om snokande privatdetektiver, det är väl att jämföra med angiveri. Hoppas att det inte är vanligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.