Annons

Diskrimineringslagen

Att ha den uppdaterade lagtexten som styr verksamheten är ofta ett måsteför dig som är chef, tjänsteman, politiker eller studerande. Men lagar är inte sällan svårtolkade och alla kan behöva hjälp.

I lagen i praktiken, vår serie om lagar, får du mer än bara de uppdaterade lagtexter och reglementen som gäller just nu. Du får också hjälp att tyda och tolka dem med hjälp av kommentarer och fallbeskrivningar.

Bokens underrubrik, ”Vad varje chef måste veta”, anslår tonen. Den nya diskrimineringslagen innebär ett skärpt ansvarinte minst för chefer i offentlig sektor. Lagen började gälla 2009 och för arbetsgivare som inte tar den allvar kan det bli kärva tider. Inte minst ekonomiskt – en diskrimineringsersättning har införts som påföljd.

Den nya myndigheten, Diskrimineringsombudsmannen, har tillsyn över hur lagen tillämpas. Boken tar upp vad som menas med diskriminering, var fallgroparna finns och hur man undviker dem. Enbart den del av lagstiftningen som berör arbetslivet behandlas. Författarna har lång erfarenhet som chefer och konsulter i kommunal– och landstingskommunal sektor.

Författare
Barbro Skoglund och Caj Skoglund

Pris: 199 kr inkl. moms.
Beställ med ett mejl till bok@minsektor.se
Uppge titel, antal, leveransadress och faktureringsadress.

Har du läst boken? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker om den.

LÄS MER:  Lyssna på Ingvar Skoogs sommarprat

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "Diskrimineringslagen"

  1. Förstår inte vad du bbalbar om..men visst jag håller med? Mår du bättre då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.