Annons

Det man sår får man skörda (tankar på söndag förmiddag)

När man jobbar i äldreomsorgen pratar man ibland om och tänker på de anhöriga som i princip aldrig besöker sin mamma eller pappa eller moster eller farmor. Vi ondgör oss över dem och tycker att de anhöriga, som aldrig kommer, är rätt så hemska människor.

Men är det inte så att det man sår, det får man skörda. Har man en halvdålig eller tom dålig relation till sina barn eller barnbarn innan man flyttar till äldreboendet eller har behov av stöd, så inte blir den bättre med tiden. Och tvärtom, de som har en nära föräldra/barn-relation, de har det även när mamma eller pappa flyttar till ett äldreboende. Svårare än så är det väl inte. Eller har jag fel? (Det har jag ofta.)

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Det man sår får man skörda (tankar på söndag förmiddag)"

  1. Nej jag håller nog med, har man en bra relation så klipps väl inte den av för att man byter adress!

  2. Det kan stämma, det finns många anledningar varför en anhörig inte kommer och hälsar på, vi vet så lite om vad som ligger bakom. Jag själv har min mamma på ett demensboende, och hon har blivit så svårt sjuk att hon inte känner igen mig när jag kommer. Mitt hjärta brister varje gång jag ser henne och blir väldigt ledsen, trots att jag vet att hon ”mår bra i sin sjukdom” Jag jobbar med dementa, men det är stor skillnad när det är ens egen mamma. Så döm inte innan ni vet orsaken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.