Annons

Demenssjuksköterska från Umeå berättar

Hej! Jag heter Gunnel Forsberg och arbetar som demenssjuksköterska i Umeå Kommun Äldrevårdsteam.
Vi arbetar inom ramen för stimulans medel med att på olika sätt utveckla förbättra vården för de svårast sjuka i kommunen. Jag bloggar även som privatperson i bland annat vår lokaltidning VK.
Ett av mina blogginlägg handlar om ”Livets höst” och hur viktigt det är att vi tänker till när det gäller bemötande och förhållningssät för våra äldre demenssjuka. Vi i teamet har även jobbat mycket nytänkande genom att på olika sätt få främst omvårdnadspersonal att arbeta utifrån indivdens perspektiv. Vi jobbar bland annat i form av workshops med den nya Levnadsberättelse som vi tagit fram utifrån våra olika specialområden: Demens, Smärta/Palliativ vård, Vardagsrehabilitering och Nutrition och Kontaktmannaskap med hela personalgrupper.

Själv använder jag mej mycket av en slags dramapedagogik med bildspelet ”Tankeväckaren” somhar rönt en del positiv uppmärksamhet och som Socialnämnden ville se och gav gott betyg.

Sammantaget har vi mycket på gång här i umeå och en hel del nya och lite annorlunda infallsvinklar. Vi i teamet berättar gärna om vårt arbete och jag personligen skulle gärna vilja dela mina tankar från blogginlägget ”Livets Höst” inlagd igårkväll i Västerbottens Kurirens Blogg.

Hälsningar från ett höstlikt Umeå/ Gunnel Forsberg

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Demenssjuksköterska från Umeå berättar"

 1. Elisabeth Nyberg | 9 oktober, 2008 kl. 11:29 | Svara

  har du något exempel på levnadsberättelse/v ardagsrehabilitering

 2. Tommy Jonsson | 4 augusti, 2011 kl. 13:41 | Svara

  Fallgropar i demensvården….

  Här kommer kanske ett bra tips på kunskap som är gratis.
  Efter 17 år som föreläsare i demensomvårdnad har jag nu gått i pension, men vårdfrågor kring demenssjukdomar fortsätter att engagera mig.
  Just nu arbetar jag med att bygga upp en fri hemsida med information och kunskap om de fallgropar som man som vårdpersonal kan falla i när det gäller just demenssjukas vård.
  Hoppas att Ni finner hemsidan nyttig och intressant och det står Er fritt att använda materialet.
  Besök hemsidan regelbundet eftersom den fortfarande är under uppbyggnad.

  Ha en bra dag

  http://fallgropar.se/index.html

  Hälsningar
  Tommy Jonsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.