Annons

Dags att höja inredningsribban på särskilda boenden?

Är ni intresserade av heminredning? Läser ni tidningar, bloggar och har koll på inspirerande instagramkonton? Byter ni ut kuddar och doftljus och tycker att soffan ska vara grön, eller vad det är som gäller just nu? Och inte minst, har ni den där kunskapen om att det även med små medel går att göra det fint hemma och omge sig med vackra saker och njuta av det. För det klart att det är inte är oviktigt hur vi har det runt omkring oss i vår vardag, och även om jag själv inte är särskilt inredningsintresserad, har jag naturligtvis noterat att väldigt många, antagligen fler än någonsin, tycker att det är roligt med heminredning och dessutom är duktiga på det.

Med det i bakhuvudet har jag också blivit lite förvånad när jag den senaste tiden har besökt några särskilda boenden, både äldre och nya, och inte märkt av något av det här utbredda heminredningsintresset. De boenden jag har besökt, har snarare sett ut som särskilda boenden alltid har sett ut. Som om inget hänt på inredningsfronten. Som om de som inreder särskilda boenden inte har tagit till sig all den inspiration som finns att hämta. Jag vet att det inte gäller alla särskilda boenden, jag är helt säker på att det finns särskilda boenden som känns inbjudande och mysiga och inte alls har den där auran av institution över sig. Och nu efterlyser jag dem.

Ni som arbetar på ett särskilt boende, där ni tycker att ni har lyckats med inredningen, kan inte ni ta några bilder och skicka till oss lill@minsektor.se. Så kan vi sprida vidare och ni på så vis inspirera andra. Sätta en trend och höja inredningsribban på särskilda boenden helt enkelt.

LÄS MER:  Schemaläggning då och nu

Ha en skön vecka allihop! // Lill

2 Comments on "Dags att höja inredningsribban på särskilda boenden?"

  1. Tre Stiftelser som bedriver äldreboende i Göteborg har använt sig av en inredningsarkitekt, som har sin bakgrund i bla hotellinredning. Inredningsarkitekten har inrett alla vardagsrum , korridorer, kök och även träffpunkterna. Mycket smakfullt!

  2. Linda Macke | 16 maj, 2015 kl. 12:14 | Svara

    Äldreboendet på Sehlstedsgatan 12 i Göteborg var klart för inflytt sept 2013. Inredningen är modern med designklassiker. Inredningsarkitekt från ABAKO Arkitektkontor. Superfint! Här har man gått ’all in’.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.