Annons

Dagens utbildningstips från KUI: Måltidens betydelse

-annons- Måltiden har stor betydelse för hälsa och välbefinnande, men den har också en viktig social funktion. Flera studier visar att många äldre personer som bor på äldreboenden är undernärda eller lever i riskzonen för undernäring. Det är därför angeläget att all personal inom äldreomsorgen får ökade kunskaper om måltidens betydelse, vikten av att äta rätt samt hur man kan se om någon riskerar undernäring. Läs mer>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

4 Comments on "Dagens utbildningstips från KUI: Måltidens betydelse"

  1. Synd att dessa behövande kurser ska vara så dyra

  2. äldreboende måste lära sig att äldre behöver mat och när de har infektion eller liknande behöver de mera mat än normalt. Äldreboende skyller ifrån sig med alla ursäkter de kan hitta och ändå ta betalt för fel mat. Äldreboenden skall aldrig ha monopol på maten släktingar eller vänner eller liknande skall kunna beställa särskilt när äldreboenden lovar att de skall göra det men sedan vänder de helt och hållet och säger att man inte får beställa hos sjukhus som de alltid har gjort.

  3. vissa äldreboenden lovar att släktingarna eller vännerna eller liknande skall kunna beställa från dietister eller sjukhusdietister som alltid har gjorts och sedan tar de tillbaka det till negativt effekt på den äldre.

  4. dessutom tar de betalt de gånger för maten fast de inte ger maten till den äldre de gångerna kostar också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.