Annons

Bra på vadå?

En dotter till en kompis berättade för ett tag sedan att hon tröttnat på sitt jobb, eller snarare att hon tröttnat på sin chef, och det gjorde mig lite förvånad. Visserligen är min väns dotter ung och ganska otålig, men tidigare har hon bara haft positiva saker att säga om sin chef. Målande har hon berättat om hur duktig chefen är på att se och uppmärksamma alla sina medarbetare och hur chefen dagligen ger positiv feedback till var och en av dem. Det har låtit som en bra chef och själv har jag blivit lite imponerad över chefens förmåga att uppmuntra och motivera. Att vara chef är verkligen inte enkelt. Nu sa istället min väns dotter att hon ”genomskådat chefen”. ”Hon ser inte alls mig”, sa hon. ”Hon bara låtsas att hon gör det. Hon säger samma sak till alla. Alla är bra.” Jamen hon tycker väl att alla är bra, försökte jag. ”Nej”, sa min väns dotter. ”Det tror jag inte att hon tycker. Hon tror bara att det är bra att säga så.” Jamen är det inte skönt att få höra att man är bra, fortsatte jag. ”Först tyckte jag det”, svarade min väns dotter. ”Men sedan förstod jag att hon inte inte menar det hon säger, för när jag frågade henne vad det är jag är bra på, då kunde hon inte svara. Och då kan det kvitta.”

Det är verkligen inte inte enkelt att vara chef, men något ligger det nog i vad min väns dotter säger. Att säga att någon är bra behöver inte vara fel, men det är väl först när det kan konkretiseras som man känner sig sedd på riktigt? Sedan ställer möjligen min väns dotter orimliga krav. Hennes chef försöker uppenbarligen och det är bra.

LÄS MER:  Vad är det vi inte pratar om?

Ha det gott!

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Bra på vadå?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.