Annons

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Blogg för bättre pensionärsmat"

 1. Micaela Berlin | 16 mars, 2009 kl. 20:41 | Svara

  Det tycker jag är toppen. Kommer själv inom kort erbjuda pensionärer ett alternativ till den kommunala maten. Även lite andra tjänster. Man blir bedrövad när man läser att de får så smaklös mat och små porttioner. Efter att ha arbetat ett helt liv och varit med om att bygga upp det samhälle som vi har idag. Är det tacken det? Jag måste säga att jag skämms. För min egen del hoppas jag på den stora 40-talistgeneration som nu börjar bli pensionärer. De är många och de är vana att få som de vill och de har råd om det behövs. Själv tillhör jag den lilla 50-talistgenerationen.

 2. Jobbar på ett av dem ledande, tyvärr, företagen inom vårdboende. Och ingenting gör mig så besviken som kosten.

  Maten går väl för det mesta ner, men det är smaklöst och näringsfattigt.

  Kost är en viktig del i vår hälsa, det håller nog alla med om. Varför är det då omöjligt att anpassa kosten för dem boende på vårdhem eller i hemtjänst?

  När blev det rätt att tjäna pengar på andras sjukdomstillstånd?

  Jag jobbar för Attendo, som har fått mycket skit, speciellt nu i Sydsvenskan.
  Men jag måste säga, att dem förtjänar varenda ord! Personalen gör sitt jobb, så bra som det bara går. Men ledning, chefer och ägare vill tjäna så mycket pengar som möjligt på dem stackars äldre!
  Det genom att köpa den billigaste, vakumförpackade maten som finns. Det handlar inte bara om att maten smakar dåligt, utan att den inte innehåller de näringsämnen dem äldre behöver!

  Tack för att fler bryr sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.