Annons

Barbro Axelsson från Durewall Institutet svarar på nya läsarfrågor om ”hot och våld” och självskydd

Barbro Axelsson från Durewall Institutetsvarar här på frågor om ”hot och våld” och självskydd. Har du en fråga du vill ha svar på? Skicka den till info@minsektor.se.

Fråga: Vi har stora problem med hot och våld i en av mina personalgrupper (demens). Jag har haft utbildare inne och vi har haft samtalsgrupper men inget blir bättre och ärligt talat vet jag inte riktigt vad som är nästa steg. Har du något råd att ge?

Barbro svarar: Hej, utifrån det du skriver gissar jag att ni har en del incidenter av fysisk karaktär. Vår erfarenhet, som utbildare, är att man ofta utbildar i förebyggande bemötande, kring demenssjukdomar mm,vilket givetvis är mycket viktigt. I tillägg till detta behöver personalen kunskap kring hur man hanterar en fysisk konfliktsituation på ett konfliktdämpande, mjukt och värdigt sätt. När personalen får kunskap hur de skall hantera ”våldet” ger det en ökad trygghet och det brukar ha en lugnande inverkan både på personal och boende. Det är också viktigt att tänka på hur vi använder våra händer i kontakt med de boende, tex vid förflyttning, påklädning mm. Mjuka, lugna händer som undviker känsliga ställen ger också det ett ökat lugn bland de boende. På våra utbildningar går vi igenom det som vi kallar kroppshantering, dvs hur och var man tar på ett sätt som känns bra för den boende, men även minskar belastningen för personalen. Detta är några tips, men du får gärna kontakta mig, så att vi kan prata igenom er situation. Det är inte helt lätt att ge ett uttömmande svar här. Min mail är barbro@durewall.se

Fråga: Du skriver att man ska utstråla lugn. Men om man inte är lugn då?????? Kan man vägra att gå in till en vårdtagare?

Barbro svarar: Är du orolig så är det naturligtvis inte lätt att utstråla lugn. Det är som är viktigt i din situation är att fundera på vad det är som gör dig orolig. Har det inträffat en fysisk situation, är det hot eller är det något annat som gör dig orolig ? Det kan kanske vara så att du påminner om någon från det förgångna som triggar ett visst beteende hos personen. Då kan det vara en idé att byta med någon annan i personalen och se vad som händer. Men att vägra att gå in till personen är inte en bra lösning. Känner du så starkt att du inte kan gå in så behöver du ta upp frågan med din närmsta chef, så att ni gemensamt kan analysera situationen och se vad som kan göras.

Fråga: På vår avdelning har vi en diskussion kring arbetshöjden på sängen vid förflyttning. Skall de ställas in efter den person som är längst eller den som är kortast ?

Barbro svarar: Jag menar att det är utifrån den kortaste personen som man ställer in. Hej,du har helt rätt. Arbetshöjden skall justeras utifrån den kortaste personen. De som är längre skall böja på benen för att komma i rätt höjd. Om man anpassar efter de längre måste den som är kort arbeta med uppdragna axlar vilket är belastande. I benen är vi däremot starka. En bra arbetshöjd är när du står rak i ryggen och med rak arm kan lägga din handflata i sängen.

Hälsningar från Barbro Axelsson

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Barbro Axelsson från Durewall Institutet svarar på nya läsarfrågor om ”hot och våld” och självskydd"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.